,
  • BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Demir: Tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi ve tekstil OSB’leri kurulsun!

Demir: Tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi ve tekstil OSB’leri kurulsun!
BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman'ın işsizlik sorununun çözümü için ivedilikle bölgede tarım ve hayvancılığa dayalı bir sanayinin açılması gerektiğini söyledi.

İşsizlik oranının en yüksek olduğu illerden biri olan Batman’da ‘Tekstil OSB’lerinin kurulup, tarım ve hayvancılığa dayalı bir sanayinin açılmasıyla işsizliğin biteceğini belirten BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, yetkililere çağrıda bulundu.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı Abdulkadir Demir, ilin işsizlik sorununun çözümü ile ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulundu. İşsizliğin önlenmesi için ivedilikle bölgede tarım ve hayvancılığa dayalı bir sanayinin açılıp, ‘Tekstil OSB’lerinin kurulması gerektiğini belirten Demir, bu sayede gençlerin sokaklardan alınıp, iş sahibi olacağını söyledi.

Genelde bölge özelde ise Batman’da işsizlik oranının çok yüksek olduğunu ifade eden Demir, “Türkiye’nin en büyük işsizliğine sahip ili Batman’dır. En genç nüfusuna sahip ilimiz de Batman’dır. İşsizliğin önlenmesi için buralarda tekstil OSB’ler kurulması lazım. Tekstil kentler kuralım; askerin, polisin, korucunun elbisesini zorunlu bu bölgeler diksin. Böyle yapılırsa şayet bir anda işsizliği yok edebiliriz. Dolayısıyla gençlerimizi sokaklardan çekmiş oluruz. Hükümet bunun için bir proje ortaya koyabilir. Eğer ki işsizliğin büyük oranda bitmesini istiyorsak, tekstil OSB’sine bizim ciddi bir ihtiyacımız var.” dedi.

“Tarım ve hayvancılığa dayalı bir sanayi açılsın”

OSB dışında Batman'da yatırım yapmak amacıyla cazibe merkezlerine 200 proje başvurusunun yapıldığını söyleyen Demir, “İlimiz tarım ve hayvancılığın yapıldığı bir ildir. Arzu ettiğim cazibe merkezlerindeki tarım ve hayvancılığa dayalı sanayinin gelişmesidir. Dolayısıyla işsizliğe burada da bir çözüm var. Çünkü tarım ve hayvancılıkla uğraşacak insanlar olacaktır. Tarım ve hayvancılığa dayalı bir sanayi açılırsa insanların yüzde 80’i orada çalışacak.” diye konuştu.

“İkinci bir OSB’ye elbette Batman’ın ihtiyacı var”

Şu anda 160 tane yatırımcının Batman’da yatırım yapmayı beklediğini vurgulayan Demir, “Bunların içinden bir kısmının hem OSB’ye hem de yeni cazibe merkezlerine müracaatı var. Mevcut OSB’de yer yoktu, onun için biz bin 500 dönüm bir kamulaştırma yaptık. Bunun içinde bir iki dönüm sorunlu parselimiz var. Yüzde 80’ine de kamulaştırma ödemesini yaptık. Burada ciddi yatırımcıya yer vereceğiz. İkinci bir OSB’ye elbette Batman’ın ihtiyacı var. Fakat ikinci bir OSB’yi açmak da o kadar kolay değil. Çünkü alt yapısı çok büyük bir sorundur. Şimdi bu ekte alt yapı hazırdır. İkinci bir OSB için muhtemel Batı Raman Kampüsünün orada bir yer bakıyoruz. Şimdi oraya kadar bir alt yapı yapacaksın, bu da dünyanın maliyeti ve zamandır. Onun için mevcut OSB bizi bir süre götürebilir.” ifadelerini kullandı.  

“İnşaat sektörünün hayata geçmesi için hava mania kalkmalıdır”

Hava maniadan dolayı inşaat sektörünün ve buna bağlı sektörlerin durma noktasına geldiğine işaret eden Demir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Havaalanı kurulduğundan beri bir hava mania diye bir şey var ama uygulanmıyordu. Bugün nedense harfiyen uygulanıyor. Bir lokomotif inşaat sektörü vardı ve bu inşaat sektörü bütün alt tabana kadar hitap ediyordu. Şimdi bunu da kestiler. Ciddi mânâda bir zarar varsa peki devlet kurumları şu an neden en yüksek binalara sahiptir?  Devlete hava mania işlemiyor da, vatandaşa niye işliyor? Bu ilde inşaat sektörünün hayata geçmesini istiyorsak kesinlikle hava mania kalkmalıdır. Çünkü inşaat sektöründe her kesim para kazanıyor.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55