,
  • BIST 9871.26
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 28 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Meclis'te partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrik tüketiminde devlet yardımı ve iş dünyasına ilişkin gibi konularda önemli açıklamalar yaptı.

​Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın sözlerine tepki gösterdi, elektrik tüketiminde devlet yardımı ve iş dünyasına ilişkin gibi konularda önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu.

Sanatçılar Deniz Çakır'ın başörtülü kadınlara yönelik hakareti ve Rutkay Aziz'in, kendisi hakkındaki ifadelerine tepki gösteren Erdoğan, "Bu ülkenin başörtülü hanımlarına 'Suudi Arabistan'a gidin' demek faşistliğin en sefil halidir. İki üç gün önce, bir konserden çıkan başı açık, başı örtülü kızlarımıza orada gelip, bu şekilde sataşıp, 'Suudi Arabistan'a gidin, burada ne işiniz var.' diyenlerin halini düşünün. Adı da neymiş sanatçıymış, buyurun. Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanını bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır." diye konuştu.

Elektrik tüketiminde devlet yardımı ve kredi kartı borcu

Bir taraftan, tüm göstergelerde pozitif gelişmeler sağlarken, diğer taraftan her güzel gelişmeyi milletle müjde olarak yansıtacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu anlayışla hazırladığımız bir dizi müjdeyi daha, buradan milletimizle paylaşmak istiyorum. 16 yıllık AK Parti iktidarlarının en büyük özelliği, sosyal devlet olmanın tüm gereklerini yerine getirmesidir. Bugün de çok önemli bir sosyal devlet adımı atıyoruz.  Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 kilovatsaate kadar elektrik tüketimlerini devlet olarak üstleniyoruz. Bir diğer önemli müjdemiz, kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlarımızadır. Ziraat Bankası aracılığıyla, ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun, Ziraat Bankası’ndan alacağı bu krediyle borcunu kapatacak." açıklamasında bulundu.

500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerlerine puan desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkbank, esnaf ve sanatkârların işletme ve yatırım kredisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2019 yılında yaklaşık 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandıracak. Aldığımız tedbirlerle başlayan dengelenme sürecinin etkisini esnafımıza süratle yansıtmak için, bu tutarın 10 milyar liralık kısmını, ilk çeyrekte kullandırma kararı aldık. Bu uygulamanın detayları yarın Halkbank tarafından kamuoyuyla paylaşılacak. Son olarak, iş dünyamıza bir müjde daha veriyoruz. Sigorta Prim Teşviki uygulaması kapsamında 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için 3 puan desteği 5 puana çıkarıyoruz. 500 altı sigortalı çalıştıran yerler için ise 5 puan uygulaması aynen devam ediyor."

"Bolton çok ciddi yanlış yapmıştır"

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un, "Türkiye'nin ABD müttefiki Kürt milislerin güvenliği için güvence vermesi" yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, "Bolton'un Bolton'ın İsrail'den verdiği mesajı bizim kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değil. Bunlar bu ülkede benim Kürt vatandaşım kimdir, YPG kimdir sanırım bunları tanımıyorlar. PKK-YPG/PYD benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Biz bu terör örgütü mensuplarını ister Kürt vatandaşlarımızın, ister Arapların içinden çıkmış, ister Türklerin içinden çıkmış olsun teröristse hakkından geliriz. Terörist olacak, bunlar Kürt, bunlara dokunmayın. Yok böyle bir şey. Teröre yeni bir tarif mi geliştirdiniz? Teröre yeni bir tarif mi geliştirdiniz? Teröristse gereğini yaparız. Bolton çok ciddi yanlış yapmıştır. Suriye'deki terör koridoru içinde yer alanlar gerekli dersi alacaktır.

ABD Başkanı Donald Trump ile net anlaşmaya varmalarına rağmen farklı seslerin gelmeye başladığını söyleyen Erdoğan, "Trump'ın kararlığı bizim referans noktamız olmaya devam ediyor. Suriye'de halen faaliyet gösteren DEAŞ'a karşı askeri harekat için hazırlıklarımızı tamamladık. YPG/PYD'ye yönelik hazırlıklarımız da tamamlandı. Başka teröristler de olursa onların da hakkından gelmek boynumuzun borcudur." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55