,
  • BIST 9878.43
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 27 °C

Bakan Selçuk: Deprem sırasında okullardaki videolar mercek altına alınacak

Bakan Selçuk: Deprem sırasında okullardaki videolar mercek altına alınacak
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Silivri merkezli deprem sırasında okullarda yaşananların kayıt altında alındığı anların Okul Tabanlı Afet Eğitimi Programı'nı geliştirmek üzere incelendiğini belirtti.

İstanbul depremi sırasında okullardaki tüm video kayıtlarını mercek altına alacaklarını belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu kayıtlara göre Okul Tabanlı Afet Eğitimi Programlarını güncelleyeceklerini belirtti.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Bakan Selçuk, 26 Eylül Perşembe günü yaşanan depremde öğretmeninden hizmet personeline, okul yöneticisinden kantin sorumlusuna kadar sımsıkı kenetlenerek öğrencilere kol kanat geren tüm eğitim ailesine teşekkürlerini iletti.

Yaşanan bu tecrübenin her saniyesinin gelecekte yaşanacak olası afetler için çok kıymetli bir yol gösterici olduğunu belirten Selçuk, "Bu nedenle oluşturduğumuz ekiple okullarda deprem anlarına ilişkin tüm kayıtları bütün parametreleriyle mercek altına alacağız ve Okul Tabanlı Afet Eğitimi Programlarını bu çalışmadan elde edilecek sonuçlarla güncelleyeceğiz." dedi.

Güncellenecek öğretmen eğitimi programlarında okullardaki görüntü kayıtlarının da ders materyali olarak değerlendirileceğini ifade eden Selçuk, "Afet Eğitimi Programlarını pratik tecrübeler ışığında güncelleyerek geliştireceğiz. Süreç yönetimini başarıyla tamamlayan öğretmen ve yöneticilerin tecrübelerinden istifade ederek okulların bu konudaki birikimlerini daha da güçlendirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Selçuk, "Afet eğitimi programlarıyla kazanılan teknik bilgilerin, öğretmenlik mesleğinin fedakarlığı ve vicdani sorumluluğuyla bütünleşmesi, karar süreçlerindeki doğru adımları beraberinde getiriyor. 2018 yılı sonunda ikinci aşamasını başlattığımız Okul Tabanlı Afet Eğitimi Programları'nı kazanılan pratik tecrübeler ışığında daha da geliştireceğiz." diye belirtti. 

Projenin 2018'in sonunda başlatılan 2. aşamasında eğitim içeriklerinin geliştirilerek yenilendiğini belirten Selçuk, "Öğretmen eğitimlerinde ilk kez dijital materyaller hazırlandı. Animasyon, video ve grafiklerden oluşan bu zenginleştirilmiş öğrenme materyalleri, "Okul Tabanlı Afet Eğitimi ve Etkinlik" kitapları da Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden de tüm öğretmenlerin erişimine açıldı." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55