,
  • BIST 10003.88
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 30 °C

10. Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde “Kurumsal Yönetimin Türkiye’deki Gelişimi" ele alındı

10. Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde “Kurumsal Yönetimin Türkiye’deki Gelişimi" ele alındı
10. Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde “Kurumsal Yönetimin Türkiye’deki Gelişimi”, “Aile Şirketlerinde Nesiller Arası Geçiş ve Başarı Sırları” ve “Yönetimde Kadın” konuları önde gelen iş çevrelerinin geniş katılımıyla değerlendirildi.

Program, TKYD Başkanı Hurşit Zorlu, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

 

TKYD Başkanı Hurşit Zorlu açılış konuşmasında “Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu dönemde, kurumsal yönetimden bahsetmek için belki ideal ortamı bulamıyoruz ancak geçen her dönemin, beraberinde yenilenmeyi ve yeni fırsatları bizlere sunacağına olan inancımız ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

 

Türk Tipi Yönetici Araştırması

 

TKYD olarak kurumsal yönetim anlayışının gelişmesi ve uygulanması misyonuyla hareket ettiklerini kaydeden Zorlu, “Bu kapsamda paneller, seminerler, eğitim programları düzenliyor ve araştırmalar yapıyoruz. Bu yıl içinde de yönetim kurulu üyemiz Selim Oktar’ın liderliğinde “Türk Tipi Yönetim Araştırması”nı başlattık. Araştırma devam ediyor ancak bugüne kadar yapılan görüşmelerde öğrendiğimiz önemli bir şey var: Türk tipi işletmelerin adaptasyon yeteneği yüksek. Olumlu ve olumsuz gelişmelere çabuk uyum sağlayabiliyorlar. Ancak bu durum, katma değer yaratmada ve pazar liderliğinde geliştirici tipi işletmelerin gerisinde kalmamıza neden oluyor. Yöneticilerimiz V tipi yani kısa dönemli sert krizlerle başa çıkma kapasitesine sahip ancak, uzun dönemli düşük büyüme ve öngörülemezliğin tek kural olduğu yeni dünya düzenindeki koşullara hazırlıklı değil. Bu dönemlerde tehlikeler kadar fırsatlar da var. Kurumsal yönetime önem veren kuruluşların bu dönemden fırsatları değerlendirerek daha kuvvetli çıkacaklarını düşünüyorum.” dedi.

Zorlu, “TKYD olarak sivil toplum kuruluşlarını da kapsama alanımızı aldık ve bu kapsamda geçen yıl başladığımız “Sivil Toplum Kuruluşları için Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu” projemiz iyi bir seviyeye ulaştı. KOBİRATE Derecelendirme Kuruluşu Genel Müdürü Burhan Taştan ve Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Grubu Başkanı Yılmaz Argüden liderliğinde halen devam eden çalışma kapsamında bugün dernek-vakıf statüsündeki 7 kurum “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu” aldı. En yüksek nota sahip ilk 3 Sivil Toplum Kuruluşumuza da bugün düzenleyeceğimiz VII. Kurumsal Yönetim Ödülleri’nde ödüllerini takdim edeceğiz. Tüm STK’ların daha iyi bir yönetim yapılarına sahip olmaları yönünde yürüttüğümüz bu çalışmayı çok değerli buluyor, diğer sivil toplum kuruluşları için bir motivasyon kaynağı olmasını dileyerek katılımlarını bekliyoruz” dedi.

 

Zirvede ayrıca Borsa İstanbul (BİST) Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer alan şirketlerin yıl içerisinde aldıkları “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notları” temel alınarak verilen Kurumsal Yönetim Ödülleri yedinci kez sahiplerini buldu.

7. KURUMSAL YÖNETİM ÖDÜL ALANLAR

En Yüksek Kurumsal Yönetim Değerlendirme Notuna Sahip 3 Şirket

AKSA
Ödülü Alan İsim: Ahmet Dördüncü, AKSA Yönetim Kurulu ÜyesiÖdül Veren İsim: Dr. Vahdettin Ertaş, SPK Başkanı
ANADOLU EFES
Ödülü Alan İsim: Çiçek Uşaklıgil Özgüneş, Anadolu Efes Grup Yatırımcı İlişkileri ve Hazine DirektörüÖdülü Veren İsim: Dr. Vahdettin Ertaş, SPK Başkanı
TAV
Ödülü Alan İsim: Nursel İlgen, TAV Yatırımcı İlişkileri Direktörü
Ödülü Veren İsim: Hurşit Zorlu, TKYD Başkanı

En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip

Halka Açık Olmayan Şirket

 

GARANTİ EMEKLİLİK ve HAYAT A.Ş. (Finans Kategorisinde)

Ödülü Alan İsim: Çalayan Bakaçhan, Genel Müdür Yardımcısı

Ödülü Veren İsim: Dr. Yılmaz Argüden

SÜTAŞ (Aile şirketleri Kategorisinde)

Ödülü Alan İsim: Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz

Ödülü Veren İsim: Muhsin Mengütürk

 

Yönetim Kurulu Kategorisinde En Yüksek Derecelendirme

Notuna Sahip Şirket

DOĞUŞ OTOMOTİV

Ödülü Alan İsim: Gür Çağdaş, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi

Ödülü Veren İsim: Bayazıt Yönetim Danışmanlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt

 

Kurumsal Yönetim Endeksinde Son 1 Yılda Notunu En Çok

Arttıran Şirket

DOĞUŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI

Ödülü Alan İsim: Çağan Erkan, Doğuş Gayrimenkul Genel Müdür

Ödülü Veren İsim: Ümit Hergüner

 

En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip İlk 3 STK

1. DARÜŞŞAFAKA

Ödülü Alan İsim: Orhan Cem, Darüşşafaka Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Ödülü Veren İsim: Erol Bilecik, TÜSİAD Başkanı

2.TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

Ödülü Alan İsim: Cengiz Solakoğlu, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı

Ödülü Veren İsim: Erol Bilecik, TÜSİAD Başkanı

3.TÜRKİYE İÇ DENETİM ENSTİTÜSÜ

Ödülü Alan İsim: Menteş Albayrak, Yönetim Kurulu Başkanı

Ödülü Veren İsim: Erol Bilecik, TÜSİAD Başkanı

 

 

10. Kurumsal Yönetim Zirvesi, açılış konuşmalarının ardından “Kurumsal Yönetimin Türkiye’deki Gelişimi” başlıklı ana oturumla devam etti. Oturum, Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Ortaklığı Kıdemli Avukatı Ümit Hergüner, Bayazıt Yönetim Danışmanlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt ve Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın katılımıyla, Doğuş Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi, TKYD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gür Çağdaş’ın oturum başkanlığında düzenlendi.

 

Aile Şirketlerinde Nesiller Arası Geçiş ve Yönetimde Kadın

Zirvenin öğleden sonraki panellerinin ilki “Aile Şirketlerinde Nesiller Arası Geçiş ve Başarı Sırları” başlığını taşıyordu. Panel, AGT Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Semih Söylemez, Fiba Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Namet Yönetim Kurulu Başmanı Tarık Kayar ve Şölen Çikolata İcra Kurulu Başkanı Elif Çoban’ın katılımıyla, ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı TKYD Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Turan’ın oturum başkanlığında düzenlendi.

Zirvenin ikinci panelinde ise “Yönetimde Kadın” konusu ele alındı. Panel, Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölgesi Başkanı Galya Frayman Molinas ve Aras Kargo CEO’su Evrim Aras’ın katılımıyla, TKYD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Doğrusoy’un oturum başkanlığında düzenlendi.

Zirvede ayrıca Borsa İstanbul (BİST) Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer alan şirketlerin yıl içerisinde aldıkları “Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notları” temel alınarak verilen Kurumsal Yönetim Ödülleri yedinci kez sahiplerini buldu.

Akkök ana sponsorluğunda, Anadolu Efes, Anadolu Sigorta, Coca Cola İçecek ve Çimsa sponsorluk destekleri ile düzenlenen Kurumsal Yönetim Zirvesi’nin katılımcı profilini; iş dünyası profesyonelleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, düzenleyici kurum ve kuruluş temsilcileri, şirketlerin yönetim kurulu üyeleri, akademisyenler, aile şirketleri temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve temsilcileri, şirketlerin hisse ve pay sahipleri oluşturdu.

TKYD - Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla hareket eden Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), 2003 yılında gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulmuştur. Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen kurumsal yönetim anlayışının, etki ettiği tüm alanlarda yol gösterici olma misyonuyla hareket eden TKYD, özel sektör, kamu kuruluşları, medya, düzenleyiciler, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında bir iletişim ağı kurarak kurumsal yönetim uygulamalarının gelişmesini hedeflemektedir. TKYD, ülkemiz kurumlarının yüksek performanslı, rekabetçi ve uluslararası yönetim ilkelerine sahip, paydaşlarına en fazla değer yaratan kuruluşlar haline gelmesini amaçlamaktadır. www.tkyd.org / 0212 347 62 73

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55