Mısırlı alimlerden İstanbul’daki Mevlid etkinliğinde birlik çağrısı
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından İstanbul’da “Vahdet ve Kurtuluş Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğine katılan Mısırlı alimler, programın anlam ve önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Mısır Cemaati İslami yetkililerinden Dr. İslam el-Gamri ile Mısır Ezher ulemasından Dr. Samih el-Cebba, İLKHA muhabirlerine yaptıkları açıklamalarda ümmet bilinci ve birlik mesajı verdi.
Etkinliğe davet edilmekten onur duyduklarını belirten Mısır Cemaati İslami yetkililerinden Dr. İslam el-Gamri, farklı coğrafyalardan gelen Müslümanların aynı çatı altında buluşmasının ümmetin tek bir beden olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.
“La ilahe illallah Muhammedun Resulullah” sancağı altında birleşen Müslümanların vahdet ruhuna yeniden sarılması gerektiğini vurgulayan El-Gamri, "Burada Türkiye, Mısır, Sudan, Filistin, Çeçenistan, Türkmenistan ve Doğu Türkistan (Uygur) gibi İslam dünyasının ve yeryüzünün dört bir yanından gelen mübarek bir toplulukla beraberiz. Bu etkinliğe katılanlar, İslam ümmetinin tek bir ümmet olduğunun ve Kur'an'ın ifadesiyle 'Şüphesiz bu sizin ümmetiniz tek bir ümmettir.' hakikatinin canlı birer timsalidir. İslam ümmeti, 'La ilahe illallah Muhammedun Resulullah' sancağı altında, tek bir bağla birleşmiş, tek vücut bir ümmettir." dedi.

"Bu mübarek mekândan kalplerimiz ve yüzlerimiz Beytü'l-Makdis'e, Filistin'e ve Gazze'de kuşatma altında olan kardeşlerimize dönüktür"
Konuşmasının devamında El-Gamri, şunları aktardı:
"Bu mübarek mekândan kalplerimiz ve yüzlerimiz Beytü'l-Makdis'e, Filistin'e ve Gazze'de kuşatma altında olan kardeşlerimize dönüktür. Allah'ın izniyle ferahlığın yakın olduğunu ve O'nun yardımının mutlaka geleceğini hissediyoruz. Aynı şekilde Mısır'daki halkımıza da buradan bir mesaj gönderiyoruz: Kalplerin buluştuğu, dünyanın her yerinden sevenlerin bir araya geldiği bu yer. İslam ümmetinin ne kadar büyük, aziz ve sarsılmaz bir birlik olduğunu kanıtlamaktadır. Bu ümmet, özündeki ruhuna, yani vahdet, ittihad, Allah'ın kitabına ve Peygamberi Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi ve sellem) sünnetine sarılma ruhuna geri döndüğünde, işte o zaman zafer yakın olacak ve Allah'ın izniyle kurtuluş gelecektir. Her bir esir, her bir tutsak ve darda kalan her bir can için Allah katından bir çıkış kapısı açılacaktır."
"Kalplerin ve ruhların dayanışması daim olsun"
Son olarak El-Gamri, "Bu büyük etkinliği düzenleyen, bunca kalbi bir araya getirmek için büyük emek sarf eden ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri Resulullah sevgisi ile ümmet bilincinde buluşturan yetkililere şükranlarımızı sunuyoruz. Kalplerin ve ruhların dayanışması daim olsun. Allah sizden razı olsun." ifadelerine yer verdi.

"Seçilen 'Peygamberimiz; Vahdetin ve Kurtuluşun Önderidir.' başlığı çok yerinde bir tercihtir"
Mısır Ezher ulemasından Dr. Samih el-Cebba ise seçilen temanın önemine dikkat çekerek, ümmetin kurtuluşunun doğru liderlik ve birlikten geçtiğini kaydetti.
Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) en mükemmel liderlik örneği olduğunu belirten El-Cebba, "Öncelikle bu etkinliği düzenleyen kardeşlerimize ve seçtikleri temaya teşekkür ediyorum. Çünkü seçilen 'Peygamberimiz; Vahdetin ve Kurtuluşun Önderidir' başlığı çok yerinde bir tercihtir. Zira raşid (doğru ve dirayetli) bir liderlik olmadan ümmetin birliği sağlanamaz. Bu liderliğin en mükemmel örneği ise Hazreti Muhammed’in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) önderliğidir. Bu raşid liderlik, çabaları koordine eden, safları sıklaştıran ve birliği tesis edendir. Liderlik olmadan vahdet, vahdet ve doğru liderlik olmadan da kurtuluş olmaz." dedi.
"Düşmanlarımız bizi bölmek ve parçalamak için çalışırken, kardeşlerimizin bu vahdet yolunda yürümesini destekliyoruz"
El-Cebba, "Bu ümmet için birlik olmaktan başka bir kurtuluş yolu yoktur. Kur'an-ı Kerim, ümmete daima birliği üzerinden hitap eder. 'Sizden bir ümmet bulunsun...', 'Siz ümmetlerin en hayırlısısınız...', 'Şüphesiz bu sizin ümmetiniz tek bir ümmettir, ben de Rabbinizim, öyleyse Bana kulluk edin.' Düşmanlarımız bizi bölmek ve parçalamak için çalışırken, kardeşlerimizin bu vahdet yolunda yürümesini canı gönülden destekliyoruz. Onlar üzerimizde 'böl ve yönet' taktiğini uyguluyor, bizi parçalayarak üzerimizde hâkimiyet kuruyorlar. Oysa ümmet birleşirse ve ortak paydalarımız etrafında çabalar bir araya getirilirse her şey değişir. Düşmanlarımıza baktığımızda, aslında bizden 'birlik' fikrini çaldıklarını görüyoruz. Örneğin Avrupa Birliği’ne bakın; tek para birimi, ortak bir ordu, ortak bir parlamento ve ortak bir pazar kurdular. Bunların hepsi aslında bizim fikrimizdi. Hatta ABD'nin adı bile 'Amerika Birleşik Devletleri'dir." şeklinde belirtti.
"Önümüzde vahdetin en güzel ve en muazzam surette tecelli ettiği hac ibadeti var"
Son olarak El-Cebba, "Birlik fikri bizim dinimizin ve akidemizin bir parçasıdır. Allah Teâlâ Müslümanları birlik üzere eğitmiştir. Önümüzde vahdetin en güzel ve en muazzam surette tecelli ettiği hac ibadeti var. Rabbimizden, bu etkinliği düzenleyen kardeşlerimize muvaffakiyet vermesini, çabalarını bereketlendirmesini ve bu faaliyetin ümmetin özlemle beklenen birliğine giden yolda bir adım olmasını niyaz ediyorum. Allah sizleri mübarek kılsın. Efendimiz Hazreti Muhammed’e salat ve selam olsun." diye konuştu.


Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.