Sermaye piyasası operasyonlarında 88 tutuklama
Adalet Bakanı Akın Gürlek, vatandaşların birikimlerini korumak ve haksız kazanç elde edilmesini önlemek amacıyla sürecin titizlikle takip edildiğini belirterek, firari durumdaki 42 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada mali abluka en üst seviyeye çıkarıldı. Şu ana kadar 351 gerçek kişi ile 102 tüzel şirketin tüm banka hesapları donduruldu, mal varlıklarına el konuldu ve taşınmazlarının devri engellendi.
Mali tedbirler ve iade süreci
TMSF hesaplarına iade: Haksız kazanç sağladığı değerlendirilen şahıslar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesinde kurulan özel havuz hesaplarına nakdi iadeler gerçekleştirmeye devam ediyor.
Finansal denetim: Başsavcılıklar ve adli muhasebe uzmanları, şüpheli portföy yönetim şirketleri ile aracı kurumların geçmişe dönük tüm borsa işlemlerini ve gizli para transferlerini anlık olarak denetim altında tutuyor.
Mağduriyetlerin giderilmesi: TMSF hesaplarında toplanan fonların, yargılama süreçlerinin ilerleyen aşamalarında manipülasyondan zarar gören küçük yatırımcıların mağduriyetlerini gidermek için kullanılacağı belirtiliyor.
Bakan Gürlek, “Hak sahiplerinin menfaatlerini korumak ve suçluların hesap vermesini sağlamak adına hukuki tüm aşamaların sonuna kadar takipçisi olacağız.” dedi.
Kaynak:İLKHA

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.