,
  • BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 26 °C

Oto Galericiler: "Araç alınacaksa bayramdan önce alınmalı"

Oto Galericiler: "Araç alınacaksa bayramdan önce alınmalı"
Araç fiyatlarında sürekli bir yükseliş olduğunu söyleyen oto galerici esnafı, Kurban Bayramı sonrasına bırakılmadan, bayram öncesi araç alınması tavsiyesinde bulundu.

 

Araç fiyatlarında sürekli bir dalgalanmanın yaşandığını ve belli bir fiyat dengesi oluşmadığını belirten Adana oto galericiler esnafı, araç fiyatlarından ve piyasa durgunluğundan memnun olmadıklarını dile getirdi.

Kurban Bayramı öncesi araç alınmasının kazançlı bir yatırım olacağını ifade eden oto galericiler, bayram sonrası araç fiyatlarının yükseleceği uyarısında bulundu.

Babadan kalma meslek olarak yaklaşık 34 yıldır araba alım satım işiyle uğraştıklarını söyleyen Ömer Ulukaya, araç alım satımında bekledikleri bayram yoğunluğunun yaşanmadığını belirtti.

"Araç alacaksanız bir an önce alın, bekletmeyin ve ertelemeyin"

Ömer Ulukaya

Altı ay ve 6 bin km şartının araç alım satımına, yüksek fiyatlara çözümü getirmediğini ve Kurban bayramı öncesi araç alınması tavsiyesinde bulun Ulukaya, "Millet yine satıyor, noterde 7 bin kilometre yazdırıyor. Yine bir şekilde yapıyorlar. Sıfır araç olmadığı için araçlar 900 bin, 1 milyona satılıyor. Maalesef millet fırsatçılık yapıyor. Alıp bekletiyorlar ondan dolayı da fiyatlar yükselip gidiyor. Araç alacaksanız bir an önce alın, bekletmeyin ve ertelemeyin" şeklinde konuştu.

On yıldır oto galericilik yapan Doğan Koçak, piyasaların durgun olduğunu, bunun sebebinin de bankaların kredileri durdurması ve kredi oranlarının yüksek olması olduğunu ifade etti.

"Yaklaşık bir aydır durgunluk hissediyorum"

Doğan Koçak

Araç alım satımında altı ay, 6 bin kilometre şartının galericiler için olumsuz bir adım olduğunu söyleyen Koçak, "Bir müşterimiz gelip araç alacağı zaman illaki krediye başvurması lazım. Krediye başvuruyoruz yüzde dört-beş'lerde. Bu şekilde oluncada müşteri ne alım ne de satım yapabiliyor. Şu an noterlerimiz bile bomboş. Gittiğimiz zaman bayilerde araba bulamıyoruz. Bulsak da biz galerici olarak, dediğiniz gibi altı ay süresi var, o şekilde alamıyoruz. Bugün bir araba sattığımda, illaki karımın üzerine bir miktar daha para koymam lazım ki tekrardan bu aracı alabileyim. Bu bizi de müşteriyi de mutlu etmiyor. Yaklaşık bir aydır bir durgunluk hissediyorum, şu an daha da çoğaldı." ifadelerini kullandı.

"Araç bayramdan sonra 30-40 bin yükselir"

'Kurban bayramı öncesi araç alınmalı diyen Koçak, "Neden derseniz, mesela şu an bu aracın değeri bir milyonsa, bu araç bayramdan sonra 30-40 bin yükselir. Bu artışın önüne nasıl geçilebilir? İnsanlara bankalarla bir kolaylık yapılmasıyla düzelebilir diye düşünüyorum. Pandemiden önce 1 milyon TL’ye 13 tane araba alırken, şu an 1 milyon TL’ye 1-2 tane araç alabiliyoruz. Gerçekten biz de mutlu değiliz. Biz bile önümüzü göremiyoruz. Bu şekilde giderse, nereye gideriz biz de bilmiyoruz." diye konuştu.

Piyasanın yavaş da olsa kendini döndürdüğünü fakat bayram öncesi bir durgunluğun da yaşandığını belirten Fatih Gürbüz, normalde bu zamanlarda pazarın daha hareketli olduğunu ifade etti.

"Araç piyasası yüksek fakat her şey yüksek"

Fatih Gürbüz

Araç alım satımında 6 bin kilometre ve altı ay şartını olumlu bir adım olarak gören Gürbüz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bence iyi oldu. Bu işi şahıslar üzerinden yapıyorlardı. Bu yasak artık şahıslara da getirildi. Şahıslar da yapamayacak bunu artık. Bence güzel, inşallah faydası olur herkese. Araç piyasası yüksek fakat her şey yüksek ama ev, arsa, araba, evimize alacağımız ürünler de yüksek. Sadece araçlar daha çok göze batıyor diyebiliriz."

Enflasyon olan ülkelerde mal almanın zarar getirmeyeceğine vurgu yapan Gürbüz, Kurban Bayramı öncesi araç alınması gerektiğini söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bir şey almak her zaman avantajlıdır, kazandırır. Ben almalarını öneririm. Kurban bayramı öncesinde alımlar yapılabilir. Hatta ne zaman alım yapılabiliyorsa o zaman alınmalı bence. Bekledikçe paramız eriyor." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55