,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Müslüman Kardeşler'den Yusuf el-Karadavi için taziye mesajı

Müslüman Kardeşler'den Yusuf el-Karadavi için taziye mesajı
​Müslüman Kardeşler, âlim ve davetçi Yusuf el-Karadavi'nin vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı.

Yusuf el-Karadavi için yayımlanan mesajda şunlar kaydedildi:

Bismillah’ir-Rahman’ir-Rahim

“Müminlerden bazı kimseler Allah’a verdikleri sözü yerine getirdiler, kimileri onun yolunda can verdiler, kimileri de ecellerini bekliyorlar; (vaatlerini) asla değiştirmediler.” (Ahzâb Sûresi 23)

Müslüman Kardeşler, İslam âleminin önde gelen isimlerinden ve büyük âlimlerden kabul edilen mücahid Şeyh Yusuf Abdullah el-Karadavi’nin (9 Eylül 1926 – 26 Eylül 2022) vefat haberini büyük bir üzüntüyle aldı. Uzun ve bereketli bir yolculuğun ardından pazartesi günü Katar'ın başkenti Doha'da Rabbine kavuşan Uluslararası Müslüman Âlimler Birliği'nin kurucusu Şeyh el-Karadavi, yaptığı hayırları hizmetler ile dünyanın doğusundan batısına kadar tüm Müslümanlara faydalı olmuştur. İslam davet kapsamında ortaya koyduğu gayretler sonucunda ilim, fikir ve cihad meydanlarında yeni çığırlar açmıştır.

Dünya çapında birçok bilimsel ve akademik forum kurdu, bazısının kurucuları arasında yer aldı. Ayrıca dünya çapında yüzlerce konferans ve seminerine katılmakla birlikte bilimsel ve hukuki araştırmalarla birçok İslami meseleye çözüm getirmiştir.

El-Ezher Üniversitesi talebesi olduğu dönemde İhvan safları arasında yer alarak ümmetin büyük davalarına tanıklık etmiş, sorunlarını çözüme kavuşturmak için destek olmuş, adaletsizlik ve haksızlıklara karşı hiç tereddüt tepki göstermiştir. Filistin ve Kudüs davaları başta olmak üzere Mescid-i Aksa ve muhtelif coğrafyalardaki Müslüman azınlıklarının sorunlarının yanı sıra özgürlükler ve halkların sömürgecilikten kurtuluşu konularını bulduğu her fırsatta dile getirmekten geri durmamıştır. Bu yüzden gerek kraliyet döneminde gerekse de Abdülnasır’ın iktidarlarında karanlık zindanlarda sıkıntı ve adaletsizliğe maruz kalmış, ülkesini cebren terk etmek zorunda kalmıştır. Hicretten sonra dahi uzun bir süre Mısır’a girmesine izin verilmemiştir. Buna rağmen hicret ettiği diyarlarda insanları Allah’a davet etmiştir.

Büyük âlim Ebu’l-Hasen en-Nedvi, “Resail el-Alam” adlı kitabında tanımladığı gibi o bir “âlim, yazar ve araştırmacıdır. Ayrıca Şeyh Abdülaziz bin Baz'ın anlattığına göre, kitaplarının İslam dünyasında ağırlığı ve etkisi vardır. İslam âlemi için doksan dörtten fazla kitabın yanında, davet ve İslam kültürünün çeşitli yönlerine yönelik araştırma ortaya koymuştur. Yeryüzündeki Müslümanların çoğu, söz konusu kaynaklardan yararlanmıştır. Birçok İslam ülkesinde ve dünyadaki Müslüman topluluklar arasında yabancı dillere ve bir takım yerel dillere çevrilmiştir.

Müslüman Kardeşler, Şeyh Yusuf’un zatı alilerine rahmet diler, vefatından dolayı tüm İslam âlemine, ailesine, öğrencilerine, sevenlerine ve dua edenlere en içten taziyelerini sunar.

Yüce Allah’tan, dini ve daveti uğrunda sarf ettiği çaba ve mücadeleleri kabul etmesini, Peygamberler, sıddıklar, şehitler ve salihlerle birlikte cennetin en yüksek mertebelerini kendilerine nasip eylemesini dileriz.

“Ey imanın huzuruna kavuşmuş insan! Sen O’ndan hoşnut, O da senden hoşnut olarak rabbine dön. Böylece has kullarımın arasına sen de katıl. Cennetime gir!” (Fecr 27-30) (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55