Molla Mustafa Durgun vefatının 3'üncü yılında mezarı başında yad edildi

Molla Mustafa Durgun vefatının 3'üncü yılında mezarı başında yad edildi
Diyarbakır’ın kanaat önderlerinden Molla Mustafa Durgun, vefatının 3’üncü sene-i devriyesinde sevenleri ve öğrencileri tarafından mezarı başında anıldı.

Tüm ömrünü İslami hizmetlere ayıran ve vefat ettiği döneme kadar da medreselerde öğrenci yetiştirmekten geri durmayan Molla Mustafa Durgun'un vefatının üzerinden 3 yıl geçti.

Yaptığı İslami hizmetleri ve örnek hayatıyla rahmetle yad edilen İTTİHADUL ULEMA Üyesi merhum Molla Durgun, son zamanlarında yaşadığı sağlık problemlerinden dolayı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördü. Yaklaşık 74 yıllık ömrünü Kur’an hizmetine ve gençlerin eğitimine adayan Durgun, tedavi gördüğü hastanede Rabbine kavuştu.

Molla Durgun'un vefatının 3'üncü yıl dönümünde Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Asri Mezarlığındaki mezarı başında bir araya gelen öğrencileri ve dava arkadaşları, anma programı düzenledi.

Yasin-i şerif ile başlayan anma programında merhumun dava arkadaşlarından Molla Mehmet Şenlik, duygusal kısa bir konuşma yaptı.

"Ey seydam, senin talebelerin yolunu devam ettirmekteler"

Merhum Molla Durgun'a olan muhabbet ve özlemini paylaşan Molla Şenlik "Üstadımız olan Molla Mustafa Durgun'un vefat yıl dönümünü anmak üzere bir aradayız. Seyda'yı vefat ettiği günden bu yana hiç unutmadık. Zaman zaman tedrisat ve muhabbet ortamında Seyda'nın o şakalarını, latifelerini yad ediyoruz. Allah rahmet eylesin. Ben ona o da bana 'Şeker Seydam' diye hitap ediyordu. İşte şeker seydamın başında bulunuyoruz. Ey seydam, senin talebelerin yolunu devam ettirmekteler. Seni, senin sohbetini unutmadılar, çok özlüyorlar. Hatta senin o kızmalarını dahi özlüyoruz. Allah sana rahmet etsin, mekânın firdevs-i âlâ olsun. Allah Celle Celaluhu'nun buyurduğu gibi, erkek gibi erkek, er gibi er idin." dedi.

"Müminlerden bazı kimseler Allah’a verdikleri sözü yerine getirdiler, kimileri onun yolunda can verdiler, kimileri de ecellerini bekliyorlar; (vaadlerini) asla değiştirmediler." Ayet-i kerimesi mealiyle konuşmasını sürdüren Molla Şenlik "İşte sen o erkeklerden, er yiğitlerden idin. Hiçbir zaman inancın uğruna taviz vermedin; zalimlere, inkârcılara eyvallah demedin. Sözün net ve açıktı. İşte sen görevini yaptın, gittin. Şimdi seni arıyoruz. Ama bil ki biz de senin yolundayız." ifadelerini kullandı.

"Onlar, sırat-ı müstakim üzere dava yolunda ilerlemeye devam ediyor"

Şenlik "Onlardan kimisi görevini, vefa ettiği şekilde yerine getirdi. Allah yolunda kimisi şehit oldu, dava yolunda vefat etti. Ve kimisi de beklemektedir. O günü beklemektedir. Sadık bir iman ile, salih bir amel ile Rabbine kavuşmak üzere, Rabbinin sevdiği, razı olduğu şekilde O'na bir kul olarak dönmek üzere beklemektedir. Davanın yolunda çalışmaktadır. Davanın yolunu sürdürmektedir. Onlar asla bir şey değiştirmediler. Taviz vermediler. Yolundan sapmadılar. Sağa sola savrulmadılar. Dosdoğru tuttukları sırat-ı müstakim üzere dava yolunda ilerlemeye devam ediyorlar." şeklinde konuştu.

Konuşmasını dua ve temennilerle noktalayan Şenlik, şu ifadelere yer verdi:

"Mevla, sizler gibi nice şehitlerimizi, vefat etmiş olan âlimlerimizi, üstatlarımızı şu tavsiye edilen yerde buluşmak üzere bizi birleştirsin inşallah, diyorum. Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü vesselâm'ın havzu başında buluşmayı bizlere nasip eylesin. O günün kavuşmasını beklemek üzere seni Allah'a emanet ediyoruz. Mekânın cennet olsun, ruhun şad olsun. Allah'ım, bizi onun yolundan bir an olsun geri bırakma. Ayaklarımızı sabit kıl. Sevdiğin ve razı olduğun yoldan hiçbir zaman bizi ayırma. Müminlerin cemaatinden ayırma Allah'ım."

Molla Mustafa Durgun vefatının 3'üncü yılında mezarı başında yad edildi

Molla Mustafa Durgun vefatının 3'üncü yılında mezarı başında yad edildi

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.