Mekke İttifakı ve İran'dan bölgesel güvenlik için ortak karar

Mekke İttifakı ve İran'dan bölgesel güvenlik için ortak karar
Tahran'da bir araya gelen Mekke İttifakı ülkeleri Türkiye, Suudi Arabistan, Pakistan ve İran, bölgesel barış ve güvenlik için işbirliğini güçlendirme konusunda mutabık kaldı.

Mekke İttifakı ülkeleri Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın İran ile Tahran'da gerçekleştirdiği dörtlü zirvenin sonuç bildirgesi yayımlandı.

Bildiride, bölgesel barış ve güvenliğin sağlanması için işbirliğinin güçlendirilmesi ve görüşmelerin sürdürülmesi konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Muhsin Rızai'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, siyonist rejimin bölgedeki faaliyetleri ile Filistin ve Lübnan'daki gelişmeler ele alındı.

Zirvenin ardından yayımlanan sonuç bildirisinde, dört ülkenin bölgesel barış ve güvenlik dahil çeşitli alanlarda işbirliğini güçlendirmek amacıyla temaslarını sürdüreceği bildirildi.

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin de katıldığı zirvede Türkiye'yi MİT Başkanı İbrahim Kalın temsil etti.

Suudi Arabistan adına Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman, Pakistan adına ise Genelkurmay Başkanı Asım Münir toplantıya katıldı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.