,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Kur'an'ın yakılmasına izin veren Danimarka'ya İstanbul'dan tepki

Kur'an'ın yakılmasına izin veren Danimarka'ya İstanbul'dan tepki
Sözde siyasetçi Paludan'ın İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'i yakmasına ve bu hadsizliğe müsaade eden İsveç ve Danimarka hükümetlerine tepki göstermek için Danimarka Konsolosluğu'nda toplanan Fikirde Birlik Platformu üyeleri basın açıklaması düzenledi

İslam düşmanı Rasmus Paludan, geçtiğimiz hafta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde, dün de Danimarka'da bulunan bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim'i yakma hadsizliğinde bulundu.

Polis koruması altında küstahça eylemini gerçekleştiren Paludan'a ve buna izin veren İsveç ve Danimarka yönetimine dünyanın dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Fikirde Birlik Platformu üyeleri, yaşanan küstahlığa tepki göstermek için, İstanbul Şişli'de bulunan Danimarka Konsolosluğu önünde bir araya gelerek yaşanan hadsizliğe tepki gösterdi.

Polisin konsolosluk önünde basın açıklamasına izin vermemesi üzerine, açıklama konsolosluk binasının yakınında bulunan bir AVM'nin önünde yapıldı. 

"2 milyar Müslüman'ın kutsal kitabına saldırmak, tahkir etmek, aşağılamak insan hakları ihlali değil midir?"

Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Fikirde Birlik Platformu Başkanı Kürşat Mican, "Bildiğiniz üzere kukla, maşa, şarlatan, İslam düşmanı Rasmus Paludan iblisi, ağababalarının talimatıyla yüce ktabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık saldırılarına korkusuzca devam ediyor. Avrupa ülkeleri bu alçağa polis korumasıyla izin veriyor, yaptıklarına ortak oluyor. Bu alçağın camii önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına izin veren Danimarka Hükümetini ve yetkililerini şiddetle, nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Avrupa ey Avrupa! İnsan Hakları Sözleşmesi'nin kabul edildiği sözde demokrat, özde faşist Avrupa; sözde medeni, özde cani Avrupa; sözde özgürlükçü, özde fanatik Avrupa; biz sizin cemaziyel-evvelinizi iyi biliriz. Biz sizi Orta Çağ karanlığından tanırız. Kadınların içinde şeytan var diye toplayıp yakmanızdan tanırız. Barbarlığın, ilkelliğin, vahşiliğin ve faşistliğin kitabını yazmanızdan tanırız. Engizisyon Mahkemeleri'nden tanırız. Düzenlediğiniz haçlı seferleriyle yaptığınız mezalimlerden, yaktığınız, yıktığınız köylerden, katlettiğiniz mazlumlardan tanırız. Orta Çağ'da neyseniz, Osmanlı'yı parçalarken de oydunuz, bugünde osunuz hiç değişmediniz. 2 milyar Müslüman'ın kutsal kitabına saldırmak, tahkir etmek, aşağılamak insan hakları ihlali değil midir? Nefret suçu değil midir? Ayrımcılık değil midir? İkiyüzlü batı, vahşi batı, kuklanız Rasmus Paludan iblisiyle beraber tez vakitte kahrolun inşallah. İfade özgürlüğü paravanıyla aşağılık bir yaratığın yaptığı alçaklığa göz yummak, polis korumasıyla destek olmak İslam'a ve Müslümanlara olan kininizin göstergesidir. Haçlı zihniyetidir; alçaklıktır, ilkelliktir, barbarlıktır. 2 Milyar Müslüman'ın başsız olmasından istifade etmektir." dedi.

"Müslümanlar birlik olursa, dünya adalette kavuşur"

İslam alemine seslenen Mican, "Artık uyanalım, bu dağınıklıktan kurtulalım. Tez vakitte hilafeti geri getirelim. Müslümanlar hilafet sancağı altında, halifesinin emrinde bir ve beraber hareket ederse, dünya kaybettiği huzura, adalete, nizama tekrar kavuşacaktır. Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza da sesleniyoruz; meclis kararıyla kaldırılan halifeliğin tekrar meclis kararıyla geri getirilmesini istiyoruz. Biliyoruz ki, halifelik geri gelmedikçe Müslümanlar birleşemeyecek ve dünyadaki zulümler durmaksızın devam edecektir. Elbet Kur'an'ımıza uzanan ellerle hesaplaşma vakti gelecektir. Kafirler istemese de Yüce Allah nurunu tamamlayacaktır. İslam'ın nurunu tüm dünya bir olsa da söndüremeyecektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55