,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

İstanbul Valisi Davut Gül göreve başladı

İstanbul Valisi Davut Gül göreve başladı
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İçişleri Bakanı olmasının ardından İstanbul Valisi olarak atanan vali Davut Gül, göreve başladı.

 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın yeni kurulan kabineye İçişleri Bakanı olarak atanmasıyla birlikte İstanbul Valiliği görevine; Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Gaziantep Valisi Davut Gül atandı. 


Bugün Gaziantep'ten ayrılarak İstanbul'a gelen Vali Gül, valilik binasında yapılan törenle görevine başladı. 

Vali Gül; göreve başlamadan önce Eyüp Sultan Hazretleri ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbelerini ziyaret etti.Vali Gül, resmi töreni takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.  

"Gaziantep'te varını paylaşmanın, hayırseverliğin, yardımlaşmanın, hâsılı komşusu açken tok yatmamanın ne kadar önemli olduğuna şahit olduk"

26 Ekim 2018 tarihinde Gaziantep'e Vali olarak atandığını belirten Gül, "Kültür tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan, Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini ateşleyen, her bir taşından ve toprağından kahramanlık hikâyeleri fışkıran Kadim Şehir Gaziantep'e 4 buçuk yıl istekle, onurla, gururla hizmet ettik. Gaziantep'te varını paylaşmanın, hayırseverliğin, yardımlaşmanın, hâsılı komşusu açken tok yatmamanın ne kadar önemli olduğuna şahit olduk. Gaziantep'te özellikle eğitim kurumları başta olmak üzere ihtiyaç bulunan bütün yatırımlarda hayırseverlerimizin elini taşın altına nasıl koyduğuna şahit olduk. Gaziantep'te belki de dünyaya örnek olabilecek bir model ile "Gaziantep Modeli" ile birlikte iş yapma kültürünün ne kadar önemsendiğine şahit olduk. Hizmet ettiğimiz 4 buçuk yılın ardından 5 Haziran 2023 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle Şehirlerin Sultanı İstanbul'a atandık. Bu sebeple Valisi olmaktan gurur duyduğum Gaziantep'ten ayrılıp; Peygamber Efendimizin hadislerine konu olan, 3 imparatorluğa başkentlik yapan, fethedilmesi çağ açıp çağ kapatan, tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle, ticaretiyle dünyanın ve Türkiye’nin en güzel, şehirlerinden biri olan İstanbul’da görevimizi ifa etmek için ziyaret ettiğimiz Eyüp Sultan ve Fatih Sultan Mehmet türbelerini ziyaret ederek Bismillah dedik." şeklinde konuştu. 

"Tüm sanayicilerimizin ve ticaret erbabımızın yolunu açmak önemli önceliklerimizden olacak"

Gül konuşmasının devamında; "Bu şehrin daha güvenli ve huzurlu bir şehir olması için gece gündüz çalışmak boynumuzun borcudur. Görev süremiz içerisinde şehit yakını ve gazilerimiz, engelli, yaşlı, dul ve yetimlerimize yakın ilgi gösteren bir anlayışla, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret göstererek şehrin gelişim dinamiklerine uygun projeler üretmeye çalışacağız. Bütün kamu kurumlarında, vatandaşlarımızın işlemlerini sorunsuz bir şekilde halletmeleri için gerekli ortamı sağlamak ve gerekli düzenlemeleri yapmak; İstihdam sağlayan, Ülke ekonomisine katkıda bulunan, hâsılı bu vatan için taş üstüne taş koyan tüm sanayicilerimizin ve ticaret erbabımızın yolunu açmak önemli önceliklerimizden olacak. Bizler, "birlikten kuvvet doğar" düsturuna sahip bir kültürün mirasçısıyız. Bu kadim şehirde İstanbullu hemşerilerimiz için yapılacak ne varsa çekinmeden elini taşın altına koyan herkes değerlidir, önemlidir. Nihayet vizyonumuz adalet, misyonumuz halkımızın huzur ve güvenliği olacaktır. Bunun için yapılması gerekenler yasal sınırlar içinde ve zamanında en etkin şekilde yerine getirilecektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55