,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 27 °C

İmamdan camiye gelen çocuklara hediye

İmamdan camiye gelen çocuklara hediye
Adana'nın Seyhan ilçesinde çocuklara camiyi sevdirmek isteyen Fatih Cami İmam Hatibi Cumali Korkut, Kur'an dersine ve namaz kılmaya gelen küçüklere spor ayakkabı hediye ediyor.

Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Dumlupınar Mahallesi Fatih Cami İmamı Cumali Korkut, çocuklara cami sevgisini aşılayabilmek için spor ayakkabı hediye etti.

Korkut, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, cami merkezli bir hayatın yaşanmasını öncelediğinden, cami merkezli çalışma yaptığını söyledi.

"Cami merkezli bir hayatımızın olmasını önceliyoruz"

Müslümanların üç aylarını tebrik eden Fatih Camii İmam Hatibi Cumali Korkut, "Cami merkezli bir hayatımızın olmasını önceliyoruz. Bu bağlamda, cami merkezli çalışmak hedefi içerisindeyiz. Yaz Kur'an kursunda, sömestr tatilinde ve hafta içi her gün akşam ile yatsı namazı arasında derslerimizi yapmaya çalışıyoruz. Kur'an-ı Kerim, Siyeri Nebi, tecvit, temel dini bilgiler ve akait derslerimizi yapıyoruz. " şeklinde konuştu.

"Hem ayaklarını sıcak tutsun hem de çorbada bizim de bir tuzumuz olsun istedik"

Özellikle camiye devamlı gelen öğrencilere ayakkabı hediye ettiklerini, ayrıca mahallede ihtiyaç sahibi aileleri tespit edip bu ailelerin çocuklarına da ayakkabı yardımında bulunduklarını ifade eden Korkut, şunları kaydetti:

"Camimize gelen öğrencilerimiz arasında, maddi anlamda problem yaşayan ailelerimizin çocukları da olabiliyor. Bu konuda ne yapabiliriz diye etrafımızdaki hayırseverler, iş adamları, bazen de esnaf kardeşlerimizle yaptığımız istişarelerimizin sonucunda yardım etmek kararı aldık. Özelde akşam namazı ile yatsı namazı arasında gelen çocuklarımız olmak üzere, mahallemizdeki ihtiyaç sahibi kişileri de tespit ettik. Onlara bir ayakkabı takdim edelim hem ayaklarını sıcak tutsun hem de çorbada bizim de bir tuzumuz olsun istedik."

'Rabbim görünür görünmez her türlü kaza beladan cümlemizi muhafaza buyursun. Özellikle yavrularımızı İslam'a, Kur'an'a hadim ve hizmetkar eylesin' ifadelerini kullanan Korkut, "Bizleri anlattığını anlayan, anladığını yaşayanlardan eylesin. Rabbim, evlatlarımızı Kur'an nesli olarak, Kur'an'a bağışlasın." dedi.

Akşam namazı sonrası, Kur'an dersine gelen çocuklara yeni ayakkabıları hediye edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55