Han Yunus'ta rehabilitasyon hastanesi hizmete açıldı
Filistin Kızılayı, bugün Han Yunus kentinde rehabilitasyon hastanesinin resmî açılışını gerçekleştirdi. Güney Gazze'de hizmet verecek olan hastane, özellikle hareketsel engeli bulunan kişiler ile özel rehabilitasyon desteğine ihtiyaç duyan hastalara yönelik kapsamlı tıbbi hizmetler sunacak.
Filistin Kızılayı'nın Güney Eyaletleri İcra Direktörü Dr. Haydar el-Kudra, açılış töreninde yaptığı açıklamada, Gazze'de artan ihtiyaçlar karşısında böyle bir merkezin faaliyete başlamasının kritik adım olduğunu belirtti.
Dr. Kudra, rehabilitasyon alanında çalışan merkezlerin sayısının az olduğunu ve savaşın ağır insani koşulları nedeniyle bu tür hizmetlerin daha da acil hâle geldiğini ifade etti.
Yeni hastanenin, Gazze'nin zor şartlar altındaki sağlık sistemine nitelikli ve sürdürülebilir bir destek sağlayacağını vurgulayan Kudra, merkezin uzun süredir ihtiyaç duyulan rehabilitasyon altyapısına önemli bir katkı sunacağını dile getirdi.
Açılış törenine Dünya Sağlık Örgütü (WHO) heyeti de katıldı. Heyet başkanı Luca Bigozzi, organizasyonun Gazze'deki rehabilitasyon hizmetlerinin geliştirilmesi için Filistin Kızılayı ile çalışmaya devam edeceğini ve ek destek sağlamaya hazır olduklarını ifade etti.
Yeni Rehabilitasyon Hastanesi'nin, süregelen insani krizin ortasında yaralılar, engelliler ve özel bakım gerektiren hastalar için hayati bir merkez olması bekleniyor.

Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.