,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

HAKSİAD 4. İş adamları Buluşması başladı

HAKSİAD 4. İş adamları Buluşması başladı
HAKSİAD'ın 4. İş adamları Buluşması Ankara Kızılcahamam’da Türkiye ve dünyanın dört bir tarafından gelen iş adamlarının katılımıyla başladı.

Bu yıl 4’üncü kez Hak Sanayici ve İş adamları Derneği (HAKSİAD) öncülüğünde yapılan iş adamları buluşması 21-24 Eylül tarihleri arasında Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinden sanayici, girişimci, iş adamları ve yatırımcıların katılımıyla başladı.

HAKSİAD "2023 HAKSİAD 4. İş adamları Buluşması" ile farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş adamları ve esnafı bir araya getiren toplantının, iş adamlarının, yeni iş birliklerin kurulması ve faaliyet gösterdikleri sektörlerde daha güçlü bir şekilde yol almaları hedefleniyor.

Sektör temsilcileri programın düzenlendiği otelde stantlar kurup ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.

Cafer Ökmen’in sunuculuğunu yaptığı program Ahmet Pak tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından HAKSİAD Genel Başkanı Fikri Karavil bir konuşma yaptı.

"Üye buluşma programımızı, 6 Şubat depremleri nedeniyle ileri tarihe almak zorunda kaldık"

HAKSİAD Genel Başkanı Fikri Karavil

HAKSİAD olarak geleneksel hale getirdikleri üye sektör buluşmalarından memnuniyet duyduklarını belirten Karavil, "Öncelikle bu önemli buluşmada aramızda bulunan herkese içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum. HAKSİAD olarak, her yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdiğimiz ‘İş adamları Buluşması’ etkinliğini bu sene de sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz.  Üye buluşma programımızı, ülkemizi her yönüyle derinden sarsan 6 Şubat depremleri nedeniyle ileri tarihe almak zorunda kaldık. Bizler de bu süreçte üye ve başkanlarımızla beraber doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle seferber olan kadirşinas halkımıza omuz vererek elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bu vesileyle; Türkiye başta olmak üzere geçtimiğimiz günlerde Libya’da yaşanan sel felaketi ve Fas’ta meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybetmiş olan bütün kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, geride kalanlara sabır diliyorum. Yine Fas ve Libya’daki afetlerden etkilenen kardeşlerimiz için imkanlarımız çerçevesinde her türlü çabayı ortaya koyduğumuzu belirtmek isterim. Türkiye, coğrafi, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın en stratejik ülkelerinden biridir. Bu zenginlik, ekonomik potansiyelimizin de bir göstergesidir. Fakat ekonomik istikrar, sadece doğal kaynaklar veya coğrafi konumla sağlanamaz. İnovasyon, bilgi birikimi, eğitim ve etik değerler, ekonomik kalkınmanın anahtar unsurlarıdır." ifadelerine yer verdi.

"Türkiye ekonomisinin sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışıyoruz"

Fikri Karavil

Global ekonomi, son birkaç yılda birçok krizle sarsıldığını ifade eden Karavil, "Özellikle Covid-19 pandemisi, tüm dünyada ekonomik dengeleri bozdu. Ardından Rusya-Ukrayna Savaşı, enerji ve tedarik zincirlerini olumsuz etkileyerek, küresel ekonominin kırılganlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Bu zorluklar, memleketimizin ekonomisini dışa bağımlılığını azaltma ve yerli üretimi artırma gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. HAKSİAD olarak, bu tür zorlukların üstesinden gelmek ve Türkiye ekonomisinin sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışıyoruz. Ülkemizin ekonomik kalkınmasını desteklemek, üretimde kalite ve verimliliği artırmak, sermaye ve fikir alışverişini koordine etmek için çeşitli projeler ve çalışmalar yürütüyoruz. Sadece kendi memleketimizde değil, uluslararası düzeyde de iş birlikleri ve ortaklıklar geliştirerek, Türkiye'nin dünya ekonomisindeki yerini daha da güçlendirmeyi hedefledik. Bu minvalde üyelerimizi üretim ile ilgili teşvik ederek yeni yatırımlar yapmalarını sağladık. Üyelerimizin üretmiş olduğu ürünlerin satışlarını kolaylaştırmak için yurt içi ve yurtdışı pazar oluşturma çabalarımız devam ediyor. Yeni projeler geliştirip iş birliği anlayışını devam ettirmeye çalışıyoruz." dedi.

"Arap ve Müslüman iş adamlarına karşı yapılan saldırıları yakından takip ediyor ve bu çirkin saldırıları şiddetle kınıyoruz"

Ülke ekonomisine katkı sunmaya çalışan yabancı yatırımcılar ile iş birliği yapma ve dayanışma içine girmeye çalıştıklarını ifade den Karavil, devamında şunları aktardı:

"Son zamanlarda özellikle Arap ve Müslüman iş adamlarına karşı yapılan saldırıları yakından takip ediyor ve bu çirkin saldırıları şiddetle kınıyoruz. Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bu program vesilesi ile ilgili bir kez daha dile getirmek isteriz! Ayrıca hükümetin, bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Türkiye, coğrafi konumu, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile dünyanın en stratejik ülkelerinden biridir. Ancak bu stratejik konumu, ekonomik dalgalanmalara da sebep olabilmektedir. Bu dalgalanmalarda, üye ve gönüllülerimizin yanında durmayı, destek olmayı ve kalkınma sürecine katkıda bulunmayı kendimize görev biliriz. HAKSİAD olarak kurulduğumuz günden itibaren en büyük amacımız budur. Hamdolsun bu hedef ve amacımıza her yıl bir önceki yıldan bir adım daha önde ilerliyoruz. Türkiye'nin ekonomik potansiyelinin farkındayız. Bu potansiyelin açığa çıkması için inovasyon, eğitim ve sürdürülebilirlik konularında önemli adımlar atılması gerektiğine inanıyoruz. HAKSİAD üyeleri olarak, bu alanlarda öncü projeler geliştirme ve destekleme amacındayız. Bu doğrultuda yıl boyunca üye ve gönüllülerimize yönelik onlarca faaliyet yürüttük."

"Bizler inancımız gereği ticareti sadece dünyalık bir kazanç aracı olarak görmüyoruz"

Türkiye’de tarımından sanayisine, teknolojisinden turizmine kadar birçok alanda büyük fırsatlar bulunduğunu ifade eden Karavil, "Bu fırsatları değerlendirerek, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak, üye ve gönüllülerimizin bu fırsatlardan yeteri kadar istifade etmesi için büyük gayretler içerisindeyiz. Bizler inancımız gereği ticareti sadece dünyalık bir kazanç aracı olarak görmüyor Saadet-i dareyni hedefleyen bir araç olarak görüyoruz. Değerlerimiz, bize adaleti, dürüstlüğü, dayanışmayı ve toplumun yararını gözetmeyi öğretir. Bu prensipler, iş dünyasında bizi diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerimizdendir. Karşılaştığımız her zorlukta, bu değerleri hatırlayarak, adil ve etik bir şekilde hareket etmeye özen gösteririz. Değerlerimiz, bize sadece manevi bir rehberlik sunmakla kalmaz; aynı zamanda iş yapma şeklimize, etik anlayışımıza ve sosyal sorumluluk bilincimize de yön verir. Adil ticaret, dürüstlük ve toplumun yararını gözetme prensipleri, ekonomik faaliyetlerimizin temelini oluşturmaktadır." şeklinde belirtti.

"HAKSİAD ülkemizin ekonomik geleceğini sadece bir finansal gösterge olarak görmüyor"

Son olarak Karavil, "HAKSİAD olarak bu prensipler doğrultusunda faaliyet yürütmeyi tüm üye ve gönüllülerimize temin etmekle beraber bütün üye ve gönüllülerimizin bu prensiplere olan bağlılığına inancımız tamdır. HAKSİAD ülkemizin ekonomik geleceğini sadece bir finansal gösterge olarak görmüyor. Ekonomik başarı, toplumsal refahın ve bireysel mutluluğun garantisi olması gerektiğine inanıyoruz. Bu yolda, iş dünyasında etik ve adil bir şekilde hareket ederek, toplumun genel yararını gözeterek ilerlemeye kararlıyız. Son olarak İl başkanları ve temsilcilerimizden kendi illerindeki üyelerimizin ortak iş yapabilmeleri için proje üretmelerini ve üyelerimiz arasında iyi bir bağ oluşturmalarını bekliyor. Kurulacak bağların tüm üyelerimiz için ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Hepinize tekrar teşekkür eder, Türkiye ekonomisinin daha parlak bir geleceğe sahip olması için birlikte çalışmayı dilerim." diye konuştu.

HAKSİAD tanıtım sinevizyonu ile devam eden program Doç. Dr. Gökhan Kırbaç’in "Dış Ticaret İhracat İthalat" konulu sunumu ile devam etti.

"4. İş adamları Buluşması" alanında uzman kişilerin de verecekleri seminerlerle pazar günü yönetim ile şube başkanlarının toplantısı ve ardından yapılacak basın açıklamasıyla sona erecek. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Altın fiyatları bugün ne kadar?26 Nisan 2024 Cuma 09:46
  • Döviz kurlarında son durum26 Nisan 2024 Cuma 09:23
  • Merkez Bankası faiz kararını açıkladı25 Nisan 2024 Perşembe 14:03
  • Brent petrolün varili 88 dolar seviyesinde25 Nisan 2024 Perşembe 09:58
  • Altın fiyatları bugün ne kadar?25 Nisan 2024 Perşembe 09:20
  • Döviz kurlarında son durum25 Nisan 2024 Perşembe 09:01
  • Motorine 1 lira 16 kuruş indirim25 Nisan 2024 Perşembe 00:20
  • Politika faizi yıl sonu beklentisi yüzde 4524 Nisan 2024 Çarşamba 13:26
  • Bu gece motorinde indirim bekleniyor24 Nisan 2024 Çarşamba 10:46
  • Brent petrolün varil fiyatı 88,57 dolar24 Nisan 2024 Çarşamba 10:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0 532 658 98 55