"Ey Peygamberim! Eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına söyle/emret. Cilbab'larını baştan aşağı sarkıtarak örtünsünler. Böylesi örtünmeleri (ahlâki çizgide yaşayan erdemli kadınlar olarak) tanınmalarına (bakışla, sözle ve elle) incitilmemelerine daha uygundur. Allah çokça bağışlayan ve pek çok merhamet edendir."(Ahzab 59)
Kur’an’ı Kerim’de Örtünme ile ilgili ayetler çoktur. Nitekim yukarıdaki ayette de örtünme emredilmektedir. Örtünmenin amacı ayetin içeriğinden anlaşılmaktadır.
Ayetlerden anlaşılacağı üzere mümin kadınların korunmaları, kem gözlerden sakınmaları ve manevi anlamda bir değer kazanmaları(erdemli olmaları) için örtünme gereklidir.
Örtünme anlam olarak tesettür demektir. Tesettür ise korunma, setr olma, muhafaza olma anlamındadır. O halde tesettür korumalıdır.
Korumayan giysi tesettür olamaz. Peki, kimden ve neyden korunma? Yukarıda da izah ettiğimiz üzere kem gözlerden, kötü niyetlilerden, art niyetlilerden vs.
Peki, korunma veya tesettür nasıl olur? Tesettür insanı izole etmelidir. Bir bakıma dış unsurlara karşı bir perde olmalıdır.
Bu açıdan bakılırsa vücudu gösteren giysiler tesettür olamaz. Yani vücut hatlarını gösteren giysiler tesettür kapsamına girmez. İslami açıdan da önemi olmaz.
İslam her kural ve kaidede bir ilke belirlemiştir. Giyinme kuralına göre yani tesettürlü olmada ilke vücut hatlarının belirgin olmaması bir bakıma izole olmasıdır.
Tabi kural sadece kadınlar için değil aynı zamanda erkekler için de geçerlidir. Dolayısıyla hem erkekler hem de kadınlar vücut hatlarını gösterecek dar giysiler giymemelidir.
Kapitalist sistem ise sürekli tüketimi teşvik etmektedir. Kapitalizmin eğer varsa bir ilkesi de insanları sürekli harcamaya ve tüketmeye yöneltmektir.
Kapitalizmin argümanı olan reklamlar, tüketimi teşvik amacıyla giysilerde gösteriş ve farklılık ile giysileri cazip hale getirme derdindedir.
Bu arada sözüm ona İslami tesettür elbiseleri, pardesü vs. satan firmaların derdi de mallarını satmaktır. Söz konusu firmalar renkli ve dar mantolar, pardesüler ile Kapitalizmin birer dişlisi halindedirler.
Bayanlar ise güya tesettür diye giyindikleri dar ve renkli elbiseler ya da dar pantolon üstüne giydikleri tunikler ile örtündüklerini zannediyorlar.
Oysa giyindikleri elbiselerin veya örtünme şekillerinin İslami kaide ve kurallarla bir ilgisi bulunmamaktadır.
Bu tür giyinenler tam anlamı ile “Giyinik Çıplaklar”dır. Hiç kimse kendini kandırmasın. Zira eğer bir kural bir yere atfediliyorsa kaynağına bakmak lazım.
Tesettür kuralı ise Kuranı Kerim’de ve Peygamber efendimizin (s.a.v) sözlerinden anlaşılmaktadır. İnsanlar bu şekilde giyinmekle İslam’ın belirttiği ve emrettiği şeklin dışında bir giyinme tarzı benimsemektedirler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.