,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 23 °C

Deprem bölgesi Adıyaman'da ilk teravih namazı kılındı

Deprem bölgesi Adıyaman'da ilk teravih namazı kılındı
Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam aleminde olduğu gibi Adıyaman'da da cemaat halinde kılınarak eller dua için semaya açıldı.

Adıyaman'da yüz yirmi beş noktada kılınan teravihlerde yaşanan felaket ve afet durumlarının bir daha yaşanmaması için dua edildi. Camilerin yarıya kadar dolduğu camiler, kentteki insanların büyük bir kısmının şehri terk ettiğini gösterdi.

"Dinimiz sabır ve şükürden ibarettir"

Depremin bazıları için sıradan bir afetten öte bir anlam ifade etmediğine değinen Ramazan Üner, "Dinimiz, sabır ve şükürden ibarettir. Şükür içinde sabredeceğiz. Rabbimiz bize gücünü gösterdi. Biz insanoğlu demek ki çok açılıp saçılmışız, Rabbimize doğru kul olmamışız. Rabbimiz bize kendisini hatırlatıyor. Demek ki yaratanımızı çok öfkelendirmişiz. Deprem geldi arkasından sel geldi. Halen ayıkmayanlar var. Allah ibret almayı nasip etsin. Halen iddia bayileri halen tekel bayileri açık. İçkisini içen içiyor, zinasını yapan yapıyor. Sanki hiçbir şey olmamış gibi, normal bir doğal affetmiş gibi geldi geçti deniliyor. Zaten insanların bazıları da çok unutkandır. İnşallah Rabbim bu ve benzeri felaketlerden bizleri muhafaza eder. Güzel Adıyaman'ımız, güzel Güneydoğumuz ne hale geldi. Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Malatya buraları da unutmamak lazımdır. Birçok kuruluşlardan geldiler bizleri yalnız bırakmadılar. Gerek yemek, su ve kıyafet desteğiyle bizleri yalnız bırakmadılar Allah onlardan razı olsun. Onlar ev sahibi gibi oldu biz evsiz kaldık. Biz onların misafiri gibi olduk.  İnşallah yaralarımız sarılacak güzel günlere yine kavuşacağız. İnşallah kulluk görevimizi unutmayacağız." dedi.

"Allah bir daha bu afetleri yaşatmasın"

Ramazan'ın müjdelerle geldiğine değinen Zeynal Özharıkçı, "Deprem bölgesindeki halimizi görüyorsunuz, perişan olmuşuz. Allah bize yardım etsin, bir daha bu afetleri yaşatmasın. Milletimize bir ayıklısın versin. Ramazan geldi dualar edeceğiz inşallah işlerimiz daha iyi olur. Rabbim bize yadım etsin." ifadelerini kullandı.

"Canlarımızı yitirdik, umutlarımızı yitirmedik"

Hakan Çalış ismindeki depremzede vatandaş ise, "Adıyaman enkaz altında olmasına rağmen Ramazan'ın gelişi nedeniyle çok heyecanlıyız. Ço şükür ki Ramazan ayımız var. Bereketli geçecek inşallah. Rabbimizden umudumuzu kesmedik. Canlarımızı yitirdik ama umutlarımızı yitirmedik. Rabbim bizleri diğer Ramazan'a da kavuştursun inşallah. Rabbimizden gelen her şeye razıyız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55