Bingöl Üniversitesi öğrencilerinden Gazze yararına kermes
Kampüs içerisinde yer alan merkezi kafeterya önünde kurulan kermese STK’lar, akademisyenler, öğrenciler ve halk yoğun ilgi gösterdi.
Düzenlenen etkinlikte, Filistin’in sembolü olan puşi, tişört, kitap, atkı ve bayrakların yanı sıra çeşitli yiyecek ve içecekler satışa sunuldu.
Ayrıca öğrenciler tarafından el emeğiyle hazırlanan filografi resimleri, açık artırma yöntemiyle sergilenerek satışa çıkarıldı.
Kermesten elde edilecek gelirin tamamının, Gazze’ye bağışlanacağı belirtildi.
Kermesin düzenlendiği alanın ön cephesine ise dev bir Filistin bayrağı asılarak, Filistin halkına destek mesajı verildi.
Öğrenciler, bu etkinlikle hem maddi destek sağlamayı hem de Filistin’e olan dayanışmayı kampüs ortamında görünür kılmayı amaçladıklarını ifade etti.
Topluluklar adına yapılan açıklamada, “Mazlum coğrafyalara duyarsız kalmayan öğrenciler olarak, bu kermes aracılığıyla hem bilinç oluşturmak hem de elimizden gelen katkıyı sağlamak istedik” denildi.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.