,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C

BATSO Başkanı Demir: Tüm halkımız depremzedeler için tek yürek oldu

BATSO Başkanı Demir: Tüm halkımız depremzedeler için tek yürek oldu
Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Demir, 16 tır dolusu insani yardım malzemesini deprem bölgesine sevk ettiklerini söyledi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 ‘lık depremler, Batman’da da şiddetli bir şekilde hissedildi. Son zamanların en büyük ve en yıkıcı depremi oldu.

10 ili üç ülkeyi kapsayan ve birçok ilde şiddetle hissedilen felaket ötesi bir durum olduğunu belirten Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, bu depremin küçük bir kıyamet gibi olduğunu söyledi.

Demir, yaptığı açıklamada, "Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Hatay, Malatya, Diyarbakır’da yaşanan depremde ciddi kayıplarımız olmuştur. Depremzedelere destek olmak adına Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte Deprem Yardım Komisyonu oluşturduk. Yardım çağrımız üzerine Batman Halkının sağduyulu ve özverili bir şekilde yaptıkları yardımlar neticesinde 16 tır dolusu insani yardım malzemesi deprem bölgesine sevk edilmiştir." dedi.

"Batman kurtarma ekibinin çalışmalarına şahit olduk bu bizlere gurur verdi"

Batman halkının depremzedelere karşı gösterdiği duyarlılığın takdire şayan olduğunu belirten Demir, "Toplanan yardımların bizzat takipçisi oluyoruz, ihtiyaç duyulan bölgelere ulaştırıyoruz. Şahsım ve yönetimimle birlikte deprem bölgelerine gidip AFAD toplanma alanındaki depremzedelere ihtiyaçlarını ilettik. Gaziantep'in İslahiye deprem bölgesinde, Batman Valimiz Sayın Ekrem Canalp ve Batman kurtarma ekibinin çalışmalarına şahit olduk bu bizlere gurur verdi. Batman halkı olarak depremzedelere büyük destek sağlıyoruz ve sağlamaya devam edeceğiz.  Gün birlik olma günü, dayanışma günüdür. Tüm halkımızın tek yürek olacağı gündür, bugün olmasa ne zaman." şeklinde konuştu.

"Herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz"

Katkılarından dolayı herkese teşekkür eden Demir, konuşmasına şöyle devam etti: "Batman halkına öncelikle duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz, tüm halkımız sivil toplum kuruluşlarımızın destekleriyle birlikte canla başla seferber olmuş durumda. Bu dayanışma bizleri hem duygulandırdı, hem de gücümüze güç kattı. Burada kimseyi ayrıştırmadan herkesi ve her kesimi BATSO çatısı altında dayanışma ve hayırda yarışmaya davet ettik, herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz, hayırsever halkımıza minnet duyuyoruz."

"Tüm imkânlarımızla depremzedelerin yanındayız"

10 ilde yaşanan depremin her kesimden insanı derinden üzdüğünü söyleyen Demir, konuşmasının sonunda şunları söyledi.

"Bu acıyı her an yüreğimizde yaşıyor ve hissediyoruz tüm imkânlarımızla depremzede halkımızın hep yanındayız ve yanında kalmaya devam edeceğiz. Çok üzgünüz tüm ülkemize geçmiş olsun, vefat edenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Enkaz altında halen kurtarılmayı bekleyenler insanlarımız var. Rabbimden onlara dayanma gücü vermesini diliyoruz."(İLKHA)





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55