Araştırmacı-Yazar Kılınç: Filistin cihadı hem sahada hem de masada zafere ulaşmıştır
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yüzlerce Filistin sevdalısı, Aksa Tufanı yıldönümünde meydanlarda bir araya geldi.
Kızıltepe Peygamber Sevdalıları Derneği ve Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle yüzlerce kişinin katıldığı Aksa Tufanı yıldönümü etkinliğinde yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.
Etkinlik, Cumhuriyet Meydanı'ndan ilçe otogarına kadar yürüyüşle başladı.
Yürüyüş esnasında yüzlerce Filistin sevdalısı, Gazze için sloganlar atarak sokakları inletti.
Yürüyüşün ardından ilçe otogarındaki Kenan Kösen Camii önünde Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, tarafından önemli açıklamalar yapıldı.
Kılınç, Gazze’nin işgal rejimine karşı kazandığını belirterek, siyonist vahşetin insanlık vicdanında mahkûm edildiğini belirtti.
“Filistin kazanmıştır, Gazze kazanmıştır, ümmet kazanmıştır”
Kudüs'ün özgürlüğüne giden yolun kısaldığını belirten Kılınç, “Gazze’de tarihin hiçbir döneminde görülmemiş bir soykırım, imha ve açlık savaşına rağmen bu süreci durdurmayı ve esir değişimi aşamasına ulaşmayı başaran Filistinli kardeşlerimizin gösterdiği kahramanca direnişi hepiniz adına yürekten kutluyorum. Filistin kazanmıştır, Gazze kazanmıştır, ümmet kazanmıştır, mazlumlar, mustazaflar kazanmıştır. Filistin cihadı hem sahada hem de masada zafere ulaşmıştır. Siyonist vahşet, insanlık vicdanında mahkûm edilmiştir. Kudüs’ün özgürlüğüne giden yol kısalmıştır. Allah’ın izniyle bundan sonraki süreç Kudüs‘ün özgürlüğü olacaktır. Aksa Tufanı, Allah‘ın izinle siyonist işgal çetesinin yok oluş sürecini başlatmıştır. Siyonizm, sahada olduğu gibi masada da direnişe biz çöktürememiş, aksine direniş siyonizm ve emperyalizme, büyük şeytan ABD ve bütün küfür cephesine diz çöktürmüştür. Aziz Filistin halkı muazzam fedakârlıklara rağmen asla teslim olmamış, tüm dünya halkları nezdinde saygın bir yere gelmiştir.” şeklinde konuştu.
“Aksa Tufanı, 77 yıllık mazlumların sabrının ümmetin onurunun kıyamıdır”
Aksa Tufanı'nın yıldönümüne değinen Kılınç, şu ifadeleri kullandı: “Ekim ayı, tohumun toprakla buluştuğu ve daha sonra o tohumun yeşerip meyve verdiği aydır. Bu ayda Aksa Tufanının tohumları toprakla buluşmuştu. 7 Ekim 2023 Aksa Tufanı, 77 yıllık mazlumların sabrının ümmetin onurunun kıyamıdır. 7 Ekim’de siyonizmin maskesi yere düşmüştür. Gazze’den yükselen feryat, kıtaları açmış vicdan sahiplerini harekete geçirmiştir. Avrupa’nın, Asya‘nın, Afrika‘nın, Amerika’nın sokakları, caddeleri, haneleri, sarayları, insanlarının kalpleri, Filistin bayrakları ile süslenmiştir. Yeni doğan çocuklara, 7 Ekim’den sonra Yahya Sinvar, Muhammed Dayf, Ebu Ubeyde, İsmail Henniyye isimleri verilmiştir. Yahya Sinvar davası bundan böyle üniversitelerde tez konusu olacaktır. Yahya Sinvar davası gönüllerde yanan bir meşaledir. Yahya Sinvar davası yolunu kaybetmiş, mazlum, mahrum ve mustazaflar için bir ışıktır. Gazze’de akan o pak kanlar topraklarımızda yeni fidanlar Allah‘ın izniyle yeşertecektir.”
“israil, Gazze’de Araplarla normalleşmeyi kaybetti”
Siyonist rejim ve onun destekçilerinin birçok yönde kaybettiğini vurgulayan Kılınç, “Gazze bir mekteptir, Bedir’dir, Hendektir. Allah’a şükürler olsun Gazze bir daha ümmetin onurunu savundu. Siyonist düşmana boyun eğdirdi ve direnişi kazandı. Sadece siyonist düşman kaybetmedi. Ona her türlü desteği veren Avrupa Birliği, Amerika kaybetti. İşgal rejimi israil Gazze’de 7 bin askerini kaybetti. israilin, Gazze’de 25 bin askeri sakatlandı. israil, Gazze’de 150 milyar dolar kaybetti. israil, Gazze’de Araplarla normalleşmeyi kaybetti. israil, Gazze’de dış ticaret ilişkilerini kaybetti. İşgal rejimi israil ile birlikte mazlumların, toplu katliamlarını seyreden İslam ülkelerinin satılmış idarecilerini kaybetti. Ve bundan sonra da kaybetmeye mahkûmdur. Yüce Allah’ın vadi vardır: ‘Zulmedenler pek yakında nasıl bir kayba uğrayıp dövüleceklerini anlayacaklardır.” ifadelerini aktardı.
Kılınç, ifadelerini şöyle sürdürdü: “Gazze’deki bu resim, risalet tarihinin güncellenmiş halidir. Biz Risalet tarihini kitaplarda okuyorduk ama Gazze’deki. Mücahit ve mücahideler risalet tarihimizi yeniden yazdılar. Yahya Sinvar, İsmail Heniyye, Muhammed Dayf, Ebu Ubeyde vallahi zamanımızın Hamzaları, Musabları Ömerleri, Ebu Bekirleri idi. Gazze’de şu işgal çetesi arasında yapılan bu ateşkes antlaşmasını, Hudeybiye bir antlaşmasına benzetiyorum. İnşallah Hudeybiyemiz Filistin ve Kudüs‘ün özgürlüğü olacaktır.”
Etkinlik, yapılan dua ile nihayete erdi.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.