,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 24 °C

Arapça bilgi ve etkinlik yarışmaları devam ediyor

Arapça bilgi ve etkinlik yarışmaları devam ediyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde olduğu gibi Siirt'te de "9'uncu Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları" düzenlendi.

Siirt’te MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından "9’uncu Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları" düzenlendi.

Arapçanın önemine dikkat çekmek ve bu dili daha etkin kullanan gençler yetiştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde olduğu gibi Siirt'te de "9'uncu Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları" düzenlendi.

Siirt merkez İbrahim Hakkı Hazretleri Ortaokulunda düzenlenen yarışmaya Siirt merkez ve Tillo ilçesi imam hatip ortaokullarından yaklaşık 41 öğrenci katıldı. Yarışma üç kategoride gerçekleşti.

Siirt İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Abdullah Dayan’ın koordinesinde düzenlenen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Yarışmada açılış konuşması yapan Komisyon Başkanı Abdurrahman Özcan, "İşin içerisinde olan herkes bilir ki ülke olarak dil öğreniminde eksiğimiz var. Ama herkes kabul etmelidir ki başarısız da değiliz, söz konusu Kur’an dili Arapça olduğunda başarımız daha bir ortaya çıkıyor. Dil öğrenme konularında birçok şey söylenebilir, bu anlamda bu etkinlik ve yarışmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Dil öğrenmeyi eğlenceli hale getiren ve bu anlamda emek sarf eden özellikle öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı

Etkinliğe katılan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz, “Öncelikle bir kez daha gurur duydum, nereden nereye geldik. İmam hatiplerin kapatıldığı bir dönemden, Arapça şarkı seslendirme ve metin canlandırma yarışmalarının yapıldığı bir döneme gelmiş bulunuyoruz. O kadar mutlu oldum ki maşallah, barekallah.” şeklinde konuştu.

Etkinliğe ev sahipliği yapan İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Murat Kalkan, “Geleneksel hale gelen Arapça yarışmaları etkinliğini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. 9’uncu etkinliği gerçekleştirdik. Etkinlikte şiir, metin canlandırma ve Arapça şarkı yarışması yapıldı. Özellikle Arapça dilinin yani Kur'an dilinin ön plana çıkarılması bizi son derece sevindirdi. Batı dillerinin sürekli ön plana çıkarılması Müslüman bir ülke olarak bizi rahatsız ediyordu. Fakat geleneksel hale gelen bu yarışmaların özellikle Kur’an dilinin ön plana çıkarılması bizi oldukça memnun ediyor.” şeklinde konuştu.

Yapılan yarışmanın sonunda Siirt İmam Hatip Ortaokulu birinci, İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip Ortaokulu ikinci, Molla Halil Ortaokulu üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlerin ödül ve plaketleri ise İmam Hatip Dernekler Başkanı Sabahattin Ataker, Birlik Platformu Başkanı Bayram Bülbül ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz tarafından verildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55