Zikayla mücadelede sinekler kısırlaştırılacak
Sonra kısır sinekler, doğadaki dişi sineklerle çiftleşmeleri için hedeflenen bölgelere salınacak. Bu dişi sineklerin yumurtalarından yavru çıkmayacak.
BBC Türkçe'nin haberine göre, uygulama Brezilya'nın kuzeybatısındaki Juazerio kentinde 10'dan fazla kasabada denenecek. Sonuç alınması halinde kapsamı genişletilecek. Kısır sivrisineklerin, insansız hava araçlarıyla (drone) doğaya salınabileceği belirtiliyor.
'BU BİR DOĞUM KONTROL YÖNTEMİ'
Uygulamayla kıtada sivrisinek nüfusunun önemli oranda azaltılması hedefleniyor.
UAEK'nin zararlılarla mücadele biriminden moleküler biyolog biyoloji uzmanı Kostas Bourtsiz, "Bu bir doğum kontrol yöntemi. İnsanlar için yapılan aile planlaması gibi" dedi.
Reuters'ın haberine göre UAEK, Brezilya hükümetinden izin alır almaz Juazeiro kentine ışınlama cihazı göndereceğini açıkladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.