,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 25 °C

Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan önemli açıklamalar

Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan önemli açıklamalar
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Zekeriya Yapıcıoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

Sağlık politikasında çözüme kavuşturulması gereken ciddi sorunlar var. Sorumluluğu sadece hekimlere yükleyerek bu sorunları çözmek mümkün değil. Dışarıdan hekim getirmeye yönelik söylemler de bu meselenin çözümü değildir. Hekimler öncelikle meslek onurunun korunmasını ve emeklerinin karşılığını istiyorlar. Özellikle kovid-19 salgını döneminde bütün sağlık çalışanlarının insan üstü bir çaba sarf ettiği görülmüştür. Bu sene Tıp Bayramı tartışmaların gölgesinde sürmektedir. Sağlık çalışanları da bizimdir, hastalar da bizimdir. Hekimlere düşen iş yükü azaltılmalıdır. 

Merkezi hekim randevu sisteminin tıkandığı yaşadığımız gerçeklerden biridir. İnsanlarımız adeta özel hastanelere mecbur bırakılıyor ve bu da onlara ciddi bir maddi külfet getiriyor. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmalı. Hekim açığı ve randevu sistemiyle ilgili acilen çözüm bulunmalıdır. 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyor, özlük haklarının ve emeklerinin karşılandığı bir gelecek diliyorum. 

SEÇİM KANUNUNDAKİ DEĞİŞİKLİK

Yüzde 10'luk seçim barajı 12 Eylül askeri cuntasının hayatımıza soktuğu ve her siyasi partinin şikayet ettiği bir konu. Yüzde 10'luk seçim barajı çok yüksek bir rakam ama yüzde 7'lik baraj da yeterince yüksek bir rakam. Parlamenter sistemde bu düzenlemeyle yönetimde istikrara temsilde adalet feda edilmişti. Cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle parçalı hükümetler dönemi bitmiş, seçim öncesi ittifaklar dönemi başlamıştır. Zaten yönetimde istikrar artık garanti altında olduğu için seçim barajının hukuki, ahlaki, siyasi bir anlamı kalmamıştır. Bize göre seçim barajı sıfırlanmalıdır. 

GENÇ YAŞTA EVLİLİK MAĞDURLARI

Eğer fizyolojik, biyolojik ve psikolojik olarak evliliğe hazır olan birisi evlilik yapmışsa ve bu geleneklerimize de uygun, ailelerin rızasına dayalıysa bu kişilerin çocuk istismarcısı olarak damgalanması doğru değildir. Aileler parçalanmakta, çocuklar babasız büyümektedir. 

SÜRESİZ NAFAKA

Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ süresiz nafaka ile düzenleme yapılacağını belirtmiş ancak maalesef yeni yargı paketinde yer almamaktadır. 

GEÇİM SIKINTISI

Vatandaş geçinme hususunda çok ciddi sorunlar yaşıyor ve bir an önce onu rahatlatacak yeni adımların atılmasını bekliyor. Temel tüketim maddelerinden vergi alınmamalıdır şeklinde bir talebimiz var. Asgari ücretle ilgili düzenleme yapılırken iş verenlerin sırtından bazı yüklerin kaldırılacağı söylenmişti. 2022 yılının Ocak ayında bir uygulamaya son verildi. Neydi o uygulama? Sigorta priminin işveren payından 6 puanlık bir destek vardı. Artık ona son verildi. Bu hesaplamalar yapıldığında şöyle bir tablo çıkıyor. Asgari ücretliden vergi alınmaması nedeniyle hazineye binen yükün tamamı bu teşvikin ortadan kalkmasıyla iş verenin sırtına binmiştir.

İşten çıkarmalarının yaşanmaması için bu konuda düzenleme yapılmalı her yerde hem iş verene hem de işçiye bindirilen prim yükü hafifletilmeli. Enflasyon rakamları çok yüksek. En çok tüketin mallardaki enflasyon oranları yapılan asgari ücret zammının da üzerindedir. 

TARIM POLİTİKALARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİDİR

Pandemi süreci ve Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş gösterdi ki gıda çok stratejik bir sektördür ve bu konuda gayret sarf edilmelidir. 

Çiftçi toprağını ekmekten korkmamalı, hükümet bütün çiftçilerimize ürettiği ürünü alma garantisi vermelidir. Çiftçi zarar etmeden ürünlerini satmalıdır.

Tarım ciddi bir şekilde planlanmalı, hangi ürüne ne kadar ihtiyaç olduğu belirlenmeli ve çiftçi yönlendirilmelidir.

Her köye bir ziraat mühendisi atanmalıdır. Verimliliğin artması için çiftçi bilinçlendirilmelidir. 

Tarımsal üretimde kullanılan mazot ve elektrikteki vergi sıfırlanmalıdır. Tarımsal destekler artırılmalıdır. 

RUSYA'NIN UKRAYNA'YA YÖNELİK SALDIRISI

Emperyalizmin her türlüsü kötüdür. Son 50 yıl içerisinde Macaristan işgalinden bu yana her 8-10 yılda bir bir yerlere saldırmıştır. Bundan sonra da yayılmak için bunu yapacaktır. Ama unutmayalım ki ABD de bunu yapmış çok daha fazla sivil öldürmüştür. ABD Ukrayna'yı Rusya'ya yem yaptı. Çünkü Avrupa'ya Rusya'ya karşı kendisine muhtaç olduklarını göstermek istiyordu. 

Olan Ukrayna'ya oldu. Her savaşta olduğu gibi en büyük zararı kadınlar, çocuklar, siviller görüyor. Bu savaşla ilgili dikkat çekilmesi gereken en önemli hususlardan birisi yabancı savaşçılar konusudur. Bazı İslam ülkelerinden savaşçıların götürülüp oraya savaştırılması gibi bir durum var. Bütün İslam ülkeleri uyanık olmalıdır. Bu savaş evet istemediğimiz bir savaş ama bizim savaşımız değil. Her ülke kendi vatandaşının bu savaşa müdahil olmasını engellemelidir. 

ERBİL'E YÖNELİK FÜZE SALDIRISI

İran tarafından yapılan açıklamalarda orada (Erbil)  Mossad'ın tesisin olduğu iddia edilmekte, bir kısım medyada bir şahsın evinin vurulduğu söylenmektedir. Kürdistan 24 Kanalı'nın stüdyoları da zarar gördü. Bu vesileyle geçmiş olsun diyorum. İran'ın ABD ve israil ile husumeti eskiye dayalı ve zaman zaman çatışmalar oldu. Ama dikkat ederseniz bu çatışmalar hep  toprakları dışında oldu. İran toprakları içerisinde ya da İşgal güçlerinin işgal ettiği topraklarda değil. Amerika Bağdat'ta İran'ın generalini hedef alabiliyor, Siyonist rejim Suriye'de İran askerlerini hedef alabiliyor. Ya da İran füzelerle Irak Merkezi hükümetin ya da Kürdistan bölgesinin kontrolü altındaki bölgelerde onları hedef alabiliyor. 

Kürtler çok katliamlar yaşadı. 16 Mart Halepçe katliamının yıl dönümü . Aradaki bu husumet ve savaşın oradaki topraklara taşınması doğru değildir, kabul edilemezdir. Amerika'nın Bağdat'ta ya da siyonist rejimin Suriye'de ya da başka yerde İran askerini vurması da aynı şekilde. Bu savaş Irak'ın ve Kürdistan bölgesinin savaşı değildir ve oraya taşımamaları gerekir.

 

Haberin videosu için TIKLAYINIZ

Kaynak: DOĞRUHABER
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55