,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 27 °C

Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan Ahmet Türk'e tepki!

Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan Ahmet Türk'e tepki!
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Gazeteci Hadi Özışık'ın Youtube kanalının canlı yayın konuğu olarak soruları cevapladı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Gazeteci Hadi Özışık'ın sorularını cevapladı. İşte Yapıcıoğlu'nun konuşmalarından satır başları.

HÜDA PAR neden bu kadar saldırılara maruz kalıyor?

Eğer birileri sizi eleştiriyorsa can kulağıyla dinleyin. Eğer bu eleştiri haklıysa bize kendimizi düzeltme şansı verir. Eğer eleştiri haksızsa, bu eleştiri yanlış bir bilginin üzerine inşa edilmişse muhatabımızın bu hatasını düzeltme imkanı bulabiliriz.

Gazeteciler tekrar tekrar aynı şeyleri söylüyor. Güya HÜDA PAR diyor 'özerklik ve federasyonu referanduma götürelim' ... Halbuki bizim söylediğimiz şey şudur: şiddete başvurmak kaydıyla hiç kimse -rahatsız edici bile olsa- meseleleri tartışmaktan korkmasın. Bu federasyon da olabilir özerklik de. Şu mantıksal çelişkiyi de görmüyorlar: Bir kimse aynı anda hem federasyon hem özellik hem de bağımsızlık istiyor olabilir mi? Her biri ayrı ayrı formlardır. Ama aynı anda üçünü beraber söylüyorlar ve hepsinin de müşterisi var maalesef.

HÜDA PAR CHP ile görüştü mü?

Hayır. Genel Başkan düzeyinde görüşmedik. İl ilçe teşkilatı bazında görüşmeler oldu. 2018 seçimleri öncesi görüşme talep etmiştik fakat reddedenler arasında CHP de var. 

HÜDA PAR’ın parti programının gündemde olması

Ben zannetmiyorum ki başka bir partinin programı bu kadar didiklenmiş olsun. Pek çok partili kendi partisinin parti programının detaylarından haberdar değildir. Ama çok şükür şu süreçte bizim parti programımız hemen hemen bütün partililer tarafından satır satır cümle cümle okundu. Acaba şuradan bir şey çıkarabilir miyim diyerek sivrisineğin kanadından yağ çıkarmaya çalıştılar. Hiç kimse parti programımızın içindeki her cümlemize imzasını atmak zorunda değil. Bize göre memleketimizin meseleleri vardır. Bu meselelere sulh içerisinde siyasi yollarla bizim getirdiğimiz önerilerdir. Katılabilirsiniz katılmayabilirsiniz bu ayrı bir şey. Ama size ters gelen düşüncelerimiz var diye biz bu kadar saldırıyı hak etmiyoruz.

HÜDA PAR'a isnat edilenler hakkında Genel Başkan ne diyor?

Biz Hizbullah'ın devamı değiliz. Biz Hizbullah’ın mirasçısı değiliz. Biz Hizbullah'ın siyasi kanadı değiliz. Biz Hizbullah'ın sözcüsü de değiliz. Bizimle Hizbullah arasında herhangi bir organik bağ yoktur. Biz aynı memlekette yaşıyoruz, birisinin oraya sempatiyle bakıyorken bize oy veriyor olması böyle bir şeyin varlığının delili olamaz.

Genel Başkan Ahmet Türk’ün sözlerine ne diyor?

Bu büyük bir ahlaksızlıktır. Kendilerine oy vermeyen ya da istemedikleri bir adaya oy veren bütün Kürtleri ahlaksızlıkla suçlamak ahlaksızlığın ta kendisidir. Bu despotizmdir. HÜDA PAR tartışılınca bir de bunların üstü örtülüyor, kimse bunları tartışmıyor. ‘Sen kimsin ki bütün Kürtler adına konuşuyorsun’ ya da ‘sen kimsin Kürtleri tehdit ediyorsun’ ya da ‘sen hangi hakla insanları ahlaksızlıkla suçluyorsun’. Kimse bunları konuşmuyor.?

Haberin videosu için TIKLAYINIZ

Kaynak: DOĞRUHABER
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55