Yüzlerce siyonist yerleşimci, Mescid-i Aksa'yı bastı
İşgal polisinin yoğun koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen yüzlerce işgalci yerleşimci, kışkırtıcı turlar düzenledi ve Talmud ritüellerini gerçekleştirdi.
Kudüs Valiliği, 917 yerleşimcinin Mescid-i Aksa avlusuna baskın düzenlediğini bildirdi.
İşgal altındaki Kudüs'teki Wadi Hilweh Bilgi Merkezi'ne göre, geçen ekim ayında 10 bin 820'den fazla yerleşimci Mescid-i Aksa'ya saldırdı.
İşgalcilerin ve yerleşimcilerin planlarını boşa çıkarmak amacıyla İslami kurum ve şahsiyetler, Kudüs ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan halka yönelik genel seferberlik ve Mescid-i Aksa'ya doğru toplanma ve avlularında kalma çağrılarında bulunuyor.
İşgalciler, Mescid-i Aksa'ya, Cuma ve Cumartesi günleri hariç her gün baskın düzenliyor. İşgal polisinin de yoğun koruması altında gerçekleşen bu baskınlarla siyonistler, Mescid-i Aksa'yı kontrol altına alma, camiyi zamansal ve mekânsal olarak bölmeyi amaçlıyor.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.