,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 23 °C

Yüzlerce doktor 4'üncü kez Gazze için sessizce yürüdü

Yüzlerce doktor 4'üncü kez Gazze için sessizce yürüdü
İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkat çekmek amacıyla birçok ilde "Sessiz yürüyüş" protestosunu gerçekleştiren doktorlar, 4'üncü kez bir araya gelerek eylemlerini gerçekleştirdi.

 

Geçtiğimiz hafta 9 ilde eylem yapan doktorlar, bu hafta 20 farklı ilde eş zamanlı olarak "Sessi Yürüyüş" programını gerçekleştirdi.

Fatih-Saraçhane Parkı'nda bir araya gelen yüzlerce doktor, ellerinde işgal rejimi aleyhine taşıdıkları dövizlerle sessiz bir şekilde Beyazıt Meydanı'na kadar yürüyerek burada bir basın açıklaması düzenledi.

Dr. Oğuzhan Koyuncu

"İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal ediliyor"

Grup adına basın açıklamasını okuyan Dr. Oğuzhan Koyuncu, "İşgalci israilin, Filistin'de on yıllardır devam ettirdiği sistematik işgal ve zulüm; 7 Ekim'den bu yana, soykırımdan başka hiçbir kelimeyle anlatılamayacak boyutlara ulaşmakta ve Gazze'de sivil, hasta, hekim, çocuk, kadın fark etmeksizin büyük bir katliam bütün dünyanın gözü önünde devam etmektedir. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal edilerek binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katledilmiştir. Ayrıca tıbbi malzemelerin temini ve sağlık hizmetlerinin sunumu da engellenerek küvözdeki bebeklerin dahi ölümüne neden olunmuştur." dedi.

20 ilde eş zamanlı protestolar gerçekleştirildi

Koyuncu, "Hekimler olarak; İsrailin saldırılarına karşı tepki göstermeye, Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşlarımızın ve hastaların hayatlarının korunması adına hekimlik mesleğine yakışır bir duruş ortaya koymaya kararlıyız. Bu hafta sessiz Yürüyüşümüz; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır, Sivas, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Siirt, Afyonkarahisar, Konya, Sakarya, Çorum, Balıkesir, Malatya, Rize ve Erzurum olmak üzere 20 ilde eş zamanlı olarak düzenlenmektedir." diye konuştu.

"İşgal rejimine destek veren ilaç firmalarına boykot çağrısı"

İşgal rejimine destek veren ilaç firmalarını hastanelerinde istemediklerini ve söz konusu ilaçların boykot edilmesi çağrısında bulunan Koyuncu, "Biz hastanelerimizde muadilleri olan ve israile destek veren ilaç ve tıbbi malzeme firmalarının ürünlerini istemiyoruz. Biz hastanelerimizde israile destek veren hiçbir gıda ürününün satışını kabul etmiyoruz. Bu zulme karşı herkesi bireysel boykottan kurumsal boykota geçmeye, kalbiyle buğz etme seviyesinden eliyle ve diliyle mücadele etme seviyesinde yaşamaya davet ediyoruz. Buradan diğer meslek gruplarını da birlik olmaya ve bu zulme karşı ellerinden gelen ne varsa yapmaya davet ediyoruz. Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sindirilmeyeceğiz! Sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı duranlar olacağız! Bu onurlu yürüyüşte yer alıp, zulme karşı durmak adına, her birinizi Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55