,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 19 °C

“Yürüyeceksin Millet Yürüyecek Ardından” konulu konferans

“Yürüyeceksin Millet Yürüyecek Ardından” konulu konferans
Batman’da, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında “15 Temmuz Destanı-Yürüyeceksin Millet Yürüyecek Ardından” konulu konferans gerçekleştirildi.

Batman’da, 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında “Yürüyeceksin Millet Yürüyecek Ardından” konulu konferans verildi.

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, saat 15.00’da kamu kurum amirleri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.

15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimiyle başlayan programda, Prof. Dr. Zeki Taştan ile Araştırmacı Yazar Tahir Fatih Andı birer konuşma yaptı.

15 Temmuz darbe girişiminin diğer darbelere benzemediğini belirten Prof. Dr. Zeki Taştan, “15 Temmuz özellikle Türkiye’de kültürel dalgalara vesile olan çok önemli bir darbedir. O günü içimizde olan herkes hatırlar. Gece saat 03.00’da meclisin bombalanmasıyla adeta hepimiz titredik. Çünkü bu asla diğer darbelere benzemiyordu. 15 Temmuz'u geçmiş darbeler gibi zannedenler yanıldılar. O gün çok farklı bir sonuçla karşılaştılar. Belki de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı olmasa ve halk meydanlara dökülmese bu darbe birçok yönüyle büyük bir tahribat, kan ve gözyaşıyla sonuçlanacaktı. 1980 darbesinde özellikle ülkeyi bir kutu gibi tutan ve ülkenin içinde bu darbenin mantığını aramaya çalışan askeri vesayetten de farklı olarak, belki ülkeyi bir kutu içinde tek başına tutmakta mümkün olmayacaktır. Çünkü bu darbe bir yerde başarılacak bir yerde de başarılmayacaktı. Be ülke bu durumda parçalanma sonucuyla da dahi karşı karşıya kalacaktı.” dedi.

Taştan, “15 Temmuz diğer darbelerden birçok yönüyle farklıdır. 15 Temmuz, emir komuta zincirinde değil, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yıllarca örgütlenen, gizlenen bir kesim tarafından, FETÖ-PDY denilen bir terör örgütünün öncülüğünde gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez İslam’ı yani dini istismar eden bir grup tarafından darbe gerçekleştirilmeye çalışıldı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez millet darbeye karşı sokağa dökülmüştür. Darbeci terör mensupları, biraz önce izlediğiniz gibi halkın üstüne ateş edip darbeye karşı İstanbul ve özellikle Ankara’da direnen 248 sivili şehit ediyorlar. Bin 537 kişi de gazi oluyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55