,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Yurtdışındaki Filistinliler Halk Kongresi'nden Gazze için yardım kampanyası

Yurtdışındaki Filistinliler Halk Kongresi'nden Gazze için yardım kampanyası
Yurtdışındaki Filistinliler Halk Kongresi, Gazze halkına yardım sağlamak amacıyla “Kardeşlik Kampanyası” projesi başlattı.

Yurtdışındaki Filistinliler Halk Kongresi, bir grup kuruluşla birlikte Gazze'ye yönelik saldırıdan etkilenen Filistinli ailelere destek olmak amacıyla insani bir kampanya olan “Kardeşlik Kampanyası” projesi başlattı.

Kampanyanın resmi sözcüsü Eşref Enver, İstanbul'da düzenlenen toplantıda kampanyayı tanıttı.

Kampanyanın, devam eden saldırılarla birlikte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde insani krizin daha da kötüleşmesi ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının acil insani ihtiyaçları nedeniyle başlatıldığını belirten Enver, Gazze Şeridi'ndeki savaşın etkilerinin giderilmesine yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Enver, kampanyanın ayrıca etkilenen aileler için psikolojik destek projeleri uygulayacağını, yaralılar için mali ve tıbbi yardım ve tedavi sağlayacağını, katliamda ailesinin tamamını kaybeden, bir veya iki üyesi kalan mağdurlar için özel projeler geliştireceğini kaydetti.

Enver, insani yardım ve sendikal kuruluşlara, Filistinli ailelere, Arap ve İslam alemine ve dünyanın özgür insanlarına kampanyanın online platformları aracılığıyla bağışta bulunarak aktif olarak katılmaları çağrısında bulundu.

Yurtdışındaki Filistinliler Halk Kongresi Genel Sekreter Yardımcısı Hişam Ebu Mahfuz ise şunları söyledi: "Kardeşlik kampanyası, Filistin'deki halkımızla yan yana durduğumuzu, içerideki ve dışarıdaki Filistin halkının tek bir halk olduğunu ve elimizden gelen her şekilde halkımızın yanında olmamız gerektiğini ifade ediyor."

Ebu Mahfuz, Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması, kuşatmanın kaldırılması ve insani yardım girişinin kolaylaştırılması çağrısında bulundu.

Kardeşlik Kampanyası Genel Koordinatörü Yaser Satri, "Kardeşlik kampanyası, Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılardan etkilenen Filistinli ailelerle sosyal ve insani iletişime dayanan bir projedir. Onlara yurtdışındaki Filistinli kardeşlerinin, dünyanın özgür insanlarının yanlarında olduklarını, hissettiklerini ve insani acılarını hafifletmek için çalışıyoruz." dedi.

Satri, kampanyaya katkıda bulunmak, güçlü bir iletişim ağı kurmak ve katılmak isteyen Filistinli aileleri cezbetmek için dünyanın dört bir yanındaki Filistinli kuruluşlar ve dernekler gibi yurt dışındaki Filistinli sivil toplum örgütleriyle iletişim kurmaya başladıklarını vurguladı.

Kurumsal Kardeşlik Projesi Direktörü Azmi Ebu Marr, "Kurumsal kardeşlik, Gazze Şeridi'ndeki belediyeler ile farklı ülkelerdeki diğer belediyeler arasında maddi iş birliği ve sponsorluğun yanı sıra ihtiyaçların belirlenmesi, etkilenen kurumların tespit edilmesi ve doğru listelerin hazırlanması için Gazze Şeridi'ndeki Filistin İçişleri Bakanlığı ile iletişim kurmayı da içerecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55