,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir, "Cumhurbaşkanımız süreci yakından takip etti"

Yüreğir Belediye Başkanı Kocaispir, "Cumhurbaşkanımız süreci yakından takip etti"
HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Sacit Pişgin'in şehadeti üzerine İl Başkanlığı önünde kurulan taziye çadırına gelen Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ve Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı taziyelerini iletti.

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığına 22 Temmuz günü düzenlenen saldırıda İl Sekreteri Sacit Pişgin şehid olmuş, İl Başkanı Salih Demir ise yaralanmıştı.

Türkocağı Mahallesi'ndeki HÜDA PAR Adana İl Binası önünde kurulan taziye çadırında Şehdi Sacit Pişgin'in taziyesi için HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, şehidin yakınları ve HÜDA PAR yetkilileri taziyeleri kabul ediyor.

Taziye için İl Başkanlığı önündeki taziye çadırına gelen Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, saldırıyı birlikteliğe ve kardeşliğe yapılan bir suikast olarak tanımladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın süreci yakından takip ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Kocaispir, "Ben şehir dışındaydım çok özür diliyorum aslında dün taziye ve cenazeye iştirak etmek istemiştim. Birkaç ay öncede il binasını ziyaret etmiştik. Salih Başkanımla konuştum durumu iyi taburcu olmuş. Sacit bey kardeşim ile yakinen tanışmadık ama gördüğüm ve duyduğum kadarıyla hakikaten Mü'min, Müslüman bir kardeşimizdi ve namaz kılarken katledildi. Umulur ki şehittir Allah katında yüksek bir makamdadır. Olayı duyar duymaz detayları öğrenmeye çalıştım. Her ne olursa olsun birliğimize, kardeşliğimize yapılan büyük bir suikast. Allah'ın izni ile bu zor günleri aşarız. Bu topraklarda bu ülkede birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak isteyen insanlara yapılanları şiddetle ve nefretle telin ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da süreci yakinen takip etti. Genel başkan yardımcımız süreci takip etti. Bizde hem belediye başkanı ve hem de bir kardeşiniz olarak bu süreci yakinen takip ediyoruz. Suçlunun ve suçluların cezalandırılması ile ilgili devlet kurumlarımız çalışıyorlar, gereği yapılacaktır. Sizin de camia olarak sükûnetinizi ve kurumlarımıza olan güveninizi yakinen takip ediyor ve takdir ediyorum. Allah bu tür günleri bir daha göstermesin Allah yardımcımız olsun tekrardan tüm camiaya başsağlığı dileklerimi iletiyorum tekrar başımız sağ olsun." dedi.

Taziyede kısa bir konuşma yapan Adana İl Müftüsü Mehmet Taşçı ise, "Dünya bizim baki yerimiz değil burası bizim tabiri caizse eğitime geldik, tabiri caizse askerliğimizi yapıyoruz. Askerliğimi yapıyorum terhis olacağım nereye? Vatab-ı Asliye'ye asıl yurdumuza. Ölümlerden ve cenazelerden bu şekilde dersler çıkaracağız. Allah resulünün ifadesi ile iki tane vaiz bıraktım arkamdan, birisi natık (konuşan) biriside samid (sessiz). Tekrar başa dönersek konuşan vaiz Kitabullah Allah'ın kitabı Kur'an, sessiz vaizde el mevt ölüm. Sessizdir ama neler anlatır, ah bir duyabilsek ne vaazlar ediyor. Allah onları duymayı, onlardan dersler almayı, baki kalan ömrümüzü de o şekilde yaşamayı ve geçirmeyi cemi cümlemize lütfu ile nasip eylesin inşallah." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Müftü Taşçı dua etti. (İLKHA)

fatih-mehmet-kocaispir-sacit-pisginin-taziyesi.jpg

fatih-mehmet-kocaispir-sacit-pisginin-taziyesi-001.jpg

fatih-mehmet-kocaispir-sacit-pisginin-taziyesi-002.jpg

fatih-mehmet-kocaispir-sacit-pisginin-taziyesi-003.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55