YÖK, depremzede öğrencilere tanınan özel öğrencilik hakkını uzattı

YÖK, depremzede öğrencilere tanınan özel öğrencilik hakkını uzattı
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, "Özel öğrencilik hakkının bir yıl süreyle uzatılmasına karar verdik. Bu haktan yararlanan depremzede öğrencilerimize bu müjdeyi vermek isterim." dedi.

Yükseköğretim Kurulu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından aldığı kararla depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere talepleri halinde özel öğrencilik verilmesini kararlaştırmıştı. Karar, 2023-2024 ve 2024-2025 akademik yıllarında geçerli olmuştu.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu, depremzede öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için özel öğrencilik hakkının bir yıl daha uzatılmasına karar verdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Depremzede öğrencimiz Emre, sosyal medya üzerinden depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’daki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere tanıdığımız özel öğrencilik hakkının uzatılmasını talep etti. Bugünkü Yürütme Kurulumuzda bu konuyu görüşmüş ve karara bağlamıştık. Özel öğrencilik hakkının bir yıl süreyle uzatılmasına karar verdik. Özel öğrencilik hakkından yararlanan depremzede öğrencilerimize bu müjdeyi vermek isterim. Bu vesileyle tüm öğrencilerimize ve Emre’ye selamlarımı iletiyor, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.