,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

YNK'ye bağlı unsurların Süleymani'nin suikastında rol aldığı iddia edildi

YNK'ye bağlı unsurların Süleymani'nin suikastında rol aldığı iddia edildi
İşgalci ABD tarafından düzenlenen saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin suikastında YNK'ye bağlı unsurların rol aldığı iddia edildi.

Kürdistan medyasında yer alan haberde, ABD medyasının verdiği bilgiler paylaşılarak Kasım Süleymani'nin suikastında Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (YNK) bağlı unsurların da rol oynadığına değinildi.

Haber siteleri, ABD medyası Yahoo News'in Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis’in Bağdat Uluslararası Havalimanı’ndaki suikastıyla ilgili ulaştığı yeni detayları paylaştı.

Kaynaklar, saldırıda ABD’nin askerlerinden üç timin yer aldığı ve bazı ABD askerlerinin, kendilerini havalimanı personeli gibi gösterip, Süleymani’nin suikasta uğradığı yolun yakınlarına yerleştiğini kaydetti.

Saldırı sırasında Irak hükümetine, ABD askeri tatbikatı nedeniyle havalimanının güneydoğu kanadının kapatılacağının iletildiği, daha sonra üç keskin nişancının Süleymani’nin katledildiği noktaya 550-850 metre mesafede konumlandığına yer verilen bilgide, keskin nişancılardan birinin taşıdığı kameradan aktarılan görüntülerin, ABD Bağdat Büyükelçiliği tarafından da izlendiğine dikkat çekildi.

Haber kaynakları, ABD askerlerinin, sadece olasılıklara bel bağlamadığı belirtilen haberde, YNK'ye bağlı unsurlar olan CTG’nin bir üyesinin de plana yardım ettiğine dikkat çekiyor.

Haberde, Kasım Süleymani’nin Suriye’den Irak’a gelip havalimanına indiğinde, kendilerini bagaj taşıma personeli olarak kamufle eden YNK unsurlarının, Süleymani’yi yakın mesafeden de ayrıca teşhis ettiği belirtiliyor.

Haber siteleri, ABD’li bir yetkilinin görüşüne dayandırılarak, YNK'ye bağlı unsurların saldırıda başat rol oynadığı, olaydan önce de detaylı hazırlık yaptığına işaret edildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis, 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanı'nda ABD eski Başkanı Donald Trump'ın talimatı ile düzenlenen hava saldırısında suikasta uğramıştı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55