,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 20 °C

YKS’ye giren öğrenciler sınavı değerlendirdi: "Sınavın belirleyicisi Türkçe"

YKS’ye giren öğrenciler sınavı değerlendirdi: "Sınavın belirleyicisi Türkçe"
Türkiye'de milyonlarca öğrenci, iyi bir üniversiteyi kazanabilmek için YKS'nin ilk oturumu olan TYT'ye girdi.

 

Öğrencilerin daha sessiz ve rahat bir ortamda sınava girebilmeleri için ailelerin okul bahçelerine girmesine izin verilmedi.

Sınava giren öğrenciler kadar velileri de heyecanlıydı. Öğrenciler içeride ter dökerken veliler ise dışarıda heyecanla bekledi.

Toplam 3 milyon 498 bin 18 aday ile rekor başvurunun yapıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sona ermesiyle öğrenciler sınav sorulanı anlattı.

"Türkçeyi iyi çözen bence sınavı kazanır"

Esengül Çimen

Süreyi iyi kullanabilen öğrencilerin başarılı olabileceği bir sınav olduğuna dikkat çeken Esengül Çimen, "Bu sene ilk defa YKS'ye girdim ve sınav beklediğim gibiydi. Türkçeyi iyi çözen sınavı kazanmıştır. Türkçe genel olarak çetrefilliydi. Matematik o kadar çok zor değildi. Süre açısından kısıtlı olduğumuz için Türkçeyi hızlı çözen matematiği iyi yapmıştır diye düşünüyorum. Hedefimde hukuk fakültesini kazanmak vardı ama bu sene olmasa seneye devam. Soruları çok hızlı çözdüm ve emin olmadığım çok soru var, hayırlısı olsun." şeklinde konuştu.

"Süresini iyi kullanan için basit bir sınavdı "

Melek Cengiz

Bir önceki seneye göre sınavın oldukça kolay olduğunu ifade eden Melek Cengiz, "Türkçe, geçen sene ile kıyaslandığında baya basitti, hele ki dil bilgisi baya kolaydı. Biraz fen bilgisinde zorlandım. Sorular kolaydı ama zaman yetmedi. Uzun olan son sorular hariç Türkçe kesinlikle basitti. Sona geldiğimizde biraz yıprandık. Biraz zor geldi ama özellikle dil bilgisi çalışan biri için aşırı basitti. Sınavda bizim için en büyük sıkıntı sürenin yetmemesi ama süresini iyi kullanan için basit bir sınavdı." ifadelerini kullandı.

"Depremzedeler için sınavın kolaylaştırıldığını düşünüyorum"

İsmail Kayra

Geçen sene YKS sınavına girdiğini ve soruları bu sene daha kolay bulduğunu ifade eden İsmail Kayra, "Depremzede öğrenciler düşünüldüğü için sınav sorularını daha kolay hazırlamışlar. Genel olarak matematik ile Fen bilgisini bir tık kolay, Türkçeyi de zor bekliyorduk ama Türkçe de kolay geldi. İstediğim hedefi tutturmak sıralamaya göre olacak." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55