,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 14 °C

YKS adayları artçı depremlerin etkisinde sınava hazırlanıyor

YKS adayları artçı depremlerin etkisinde sınava hazırlanıyor
Malatya’da YKS'ye hazırlanan öğrenciler, yaşanan artçı depremler nedeniyle tedirgin olduklarını ve gene büyük bir depremi yaşayacakları endişesine kapıldıklarını söylediler.

 

ÖSYM tarafından yapılacak olan YKS'ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) son bir hafta kaldı.

17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) şeklinde uygulanacak olan sınavlara katılacak öğrenciler hummalı bir çalışma sürecine girdi.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde ağır tahribatın oluştuğu illerden Malatya’da, Battalgazi Belediyesi Ahmet Kekeç Semt Kütüphanesinde sınava hazırlanan öğrenciler, depremde yaşadıklarını ve sınava hazırlanma sürecini İLKHA muhabirine anlattı.

“Kitaplarım evde kaldığı için 2 ay boyunca çalışamadım”

Nurcan Öğüt

Deprem’den sonra köye yerleştiklerini ve 2 ay boyunca kitap yüzü göremediğine vurgu yapan Nurcan Öğüt, “Deprem nedeniyle tabi eve gelemiyorduk, kitaplarımı da beraberimde götürememiştim. 2 ay boyunca çalışamadım, daha sonra eve geldik ve çalışmaya başladım ama evde konsantre olamıyordum. Ondan dolayı kütüphaneye gelerek burada çalışıyorum.” dedi.

“Bir yandan artçıların devam etmesi bir yandan sınav stresi.. İnşallah üstesinden geliriz”

Devam eden artçılardan dolayı tedirgin olduğunu belirten Öğüt, “Geçen ders çalışma esnasında artçı deprem oldu, gene uzun sürecek diye korktum ama burada arkadaşlarla birlikte çalışınca bir nebze de olsa insan o anı unutuyor ve derse odaklanıyor. Tabi yaşadığımız kolay bir şey değildi, artçıların devam etmesi hala insanları tedirgin ediyor. Yaşanan o büyük depremlerde bize bir şey olmadı akrabalarımız hayatta buna şükrediyoruz. Bir yandan o süreci atlatmaya çalışıyoruz bir yandan da sınav stresi derken ister istemez zorlanıyoruz.” diye kaydetti.

“Hedefimde sınıf öğretmenliği var”

Hedefinde yüksek bir puanla sınıf öğretmenliğini kazanmanın olduğunu ifade den Öğüt, biraz stres yaşadığını ve heyecana girdiğini ama İnşallah üstesinden geleceğini söyledi.

“Evde çalışıyordum ama derslere adapte olamadığım için kütüphaneye geldim”

Sedanur Kıyas

İlk YKS sınavına gireceği için heyecanlı olduğunu söyleyen Sedanur Kıyas, “Tabi deprem süreci kolay değildi, hepimiz için çok zor bir süreçti. Allah bir daha hiç kimseye yaşatmasın. Depremden sonra Bingöl’e gittik ve 3 ay orada kaldık. Bu 3 ay boyunca konularımı yetiştirmeye çalışıyordum. Daha sonra Malatya’ya döndük. Evde çalışıyordum ama derslere adapte olamadığım için kütüphaneye geldim. Burada verimli olacağını düşündüğüm için derslerime çalışmaya başladım. Burada arkadaş ortamı olunca biraz olsun insan o stresi unutuyor.” dedi.

“Artçılar olduğunda çok korkuyorum gene deprem olacak hissine kapılıyorum”

Her iki depreme de evde yakalandıklarını ifade eden Kıyas, “TOKİ’de oturuyoruz, Allah’a şükür evimizde bir hasar yok. Depremin psikolojik etkileri ister istemez hala sürüyor. Her zaman gene deprem olacakmış gibi bir hisse kapılıyoruz. Artçılar olduğunda çok korkuyorum. Hedefimde çocuk gelişimi var, İnşallah ilk sınavda kazanırım. Allah hepimizin yardımcısı olsun.” temennisinde bulundu.

“Depremden sonra tüm programım alt üst oldu”

Yunus Sevgili

Depremden 2 hafta önce Kayseri’den Malatya’ya geldiğini belirten Yunus Sevgili, “Bu bir iki haftalık süre içerisinde programımı yaptım, çalışmaya başladım ancak deprem olduktan sonra tüm programım alt üst oldu. Malum büyük bir afet yaşadık, ister istemez çok etkilendik. Tekrar ders çalışmaya başladım bu sefer de ülkemiz seçim sürecine girdi. 2 turlu seçim döneminde gene etkilendik seçimde sonra tekrar çalışmaya odaklandım. Son bir aydır biraz toparlamaya çalıştım. Fazla heyecanlı değilim. Hedefimde Arap Dili ve Edebiyatı var. İnşallah istediğim bölümü kazanıp İstanbul’da istediğim üniversite de okurum.” dedi.

“Hedefimde Tıp Fakültesi var”

Erdinç Çay

Depremden sonra çalışmaya yaklaşık 2 ay ara verdiğini kaydeden Erdinç Çay, “Depremin etkisini biraz atlattıktan sonra tekrar çalışmaya başladım. Sınava bir hafta gibi kısa bir süre kaldı. Hedefimde Tıp Fakültesi var. İnşallah istediğim puanı alıp hedeflediğim üniversiteyi kazanırım.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55