,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Yıllardır Satın Aldıkları Arsaların Tapularına Kavuşamıyorlar

Yıllardır Satın Aldıkları Arsaların Tapularına Kavuşamıyorlar
HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz mahalle ziyaretleri kapsamında Güneykent Mahallesini ziyaret ederek mahallenin tapu sorunu ile ilgili bilgi aldı.

Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve mahalle sakinleri Güneykent Mahallesini gezerek mahallede yıllardır süren tapu sıkıntısının çözümü için neler yapılabileceği ve daha önceleri neler yapıldığı konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Mahalle sakinlerinin yaşadığı tapu sıkıntısının Batman Belediyesi tarafından birçok defa incelendiğini fakat müşterek ve anlaşmazlıklardan dolayı sonuca kavuşturulamadığını belirten Güneykent Mahalle sakinleri, çözüm için her şeye hazır olduklarını söylediler.

“İKAMET ETTİĞİM ARSANIN RESMİ BÜTÜN SATIŞ VE ALIŞ BELGELERİ MEVCUT”

Resmi evraklar nezdinde bir satış yapıldığını belirten mahalle sakinlerinden Hayrettin Şimşek, “Batman Belediyesinden uzmanlar geldi araştırmalarını yaptılar fakat işi sonuca kavuşturmadılar. 1989 yılında arsayı alıp evimi inşa ettim. Belirttiğim tarihten itibaren vergimi ödüyorum. Arsayı aldığım kişi vefat etti. Çocukları da kendi aralarında anlaşıp işimi halletmiyorlar. Batman Belediyesi uzman kişileri en azından işin üzerinde durabilselerdi bu işin muhatabı onlar sonuçta. Tapuyu aldığım zaman senet imzalamıştık, o senet hala duruyor. Benim gibi çok insan bu durumda maalesef. Tapularımızı bize versinler.” diye konuştu.

“SATIN ALIP EV İNŞA ETTİĞİM EVİMİN ARSASINDAN YOL İÇİN PAY VERDİM”

Satın alıp üzerinde ev yaptığı arsasının resmi olarak bütün vergilerini verdiğini belirten mahalle sakinlerinden Şükrü Kavak, “İki muhtar öncesinde mahallemizde muhtarlık yapan kişi 2 dönem muhtarlık yaptığında ben bu arsayı aldım. Bu arsayı kendi paramla aldım. O zaman köyden gelmiştik. Bugün tapumuz olmadığı için bu arsalar sizin değil diyorlar. Üç katlı ev yaptım. Batman Belediyesinden mühendislerde gelip arsalarımız ölçtüler. Mühendisler ölçtü fakat tapu konusunda devletin bize destek vermesi lazım. Seyitler Mahallesinde sayılıyordu o zaman, ben kendi arsamdan yol için pay verdim. Bunlar hepsi tespitli. Ayrıca vergimizi de ödüyoruz. Elektrik, doğalgaz, su bütün her şeyimiz resmi olarak var. Evi kimseden çalmadık. Evde bunca yıldır biz ikamet ediyoruz. Hakkımızdan başka bir şey istemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“TAPU SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

Resmi mevkilerde gerekli başvuruları yaptıklarını aktaran mahalle sakinlerinden Kahraman Aslan, “Güneykent Mahallesinde ikamet ediyorum. Tapu sorunumuz için başvuruda bulunduk. 66 tapusuz ev var. Mahallemizde ise 500’e yakın ev var. Müştereklerin tespit edilip bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Milletvekillerimizden bu sorun için çözüm bekliyoruz. Umarım en kısa zamanda bu sorunumuz halledilir.” dedi.

Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Durmaz, mahallede dolaşarak diğer sorunları yerinde inceledi.

Güneykent Mahallesinde bulunan parkta incelemelerde bulunan Durmaz, parkın yenilenmesi için gerekli merciler ile iletişime geçeceklerini söyledi.

Mahalle içinde bulunan ve tehlike arz eden metruk yapılar hakkında bilgi alan Durmaz, yetkililer ile bu konu hakkında önlem alınması için konuşacaklarını belirtti.

serif-durmaz-mahalle-ziyareti-015.jpg

serif-durmaz-mahalle-ziyareti-016.jpg

serif-durmaz-mahalle-ziyareti-017.jpg

serif-durmaz-mahalle-ziyareti-018.jpg

serif-durmaz-mahalle-ziyareti-019.jpg

serif-durmaz-mahalle-ziyareti-020.jpg

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55