,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

Yılın bereketli geçmesi için ilk sabah namazı programında eller duaya açıldı

Yılın bereketli geçmesi için ilk sabah namazı programında eller duaya açıldı
Ağrı'da gerçekleştirilen sabah namazı programında Kuran-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması Birincisi Muhsin Kara'nın da katıldı.

Fırat Mahallesinde bulunan Hacı Halis Ünsal Camii'nde ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından organize edilen programa Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, Kuran-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması Birincisi Muhsin Kara, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Solhan ve kentte faaliyet gösteren çeşitli STK temsilcilerinin de katıldığı sabah namazına çok sayıda genç, kız ve erkek öğrencilerde iştirak etti.

Bu yılın Nisan ayında Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen Kuran-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması Birincisi Muhsin Kara'nın sabah namazını okuduğu etkinlikte cami müezzini Mahmut Durmuş, namaz öncesi Yasin-i Şerif okudu.

Muhsin Kara, namazda yaptığı müezzinlik ve okuduğu haşirle gönülleri ferahlattı.

Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük, kıldırdığı sabah namazının ardından kısa bir sohbet yaptı.

Konuşmasında yeni yılda geçen yılın muhasebesinin yapılması gerektiğini söyleyen Celal Büyük sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her bir vakit çok anlamlı ama bugün kıldığımız sabah namazı çok anlamlı. Niye? Bugün yeni bir miladi yıla girerken biz Rabbimize, Rabbimizin ismini yad ederek, O'nu zikrederek bu sabah vaktinde yeni yıla adım atmış oluyoruz. Ve inşallah Rabbim bu miladi yılın bereketli geçirmeyi, kendisine karşı kulluk vazifemizi unutmadan bu yeni yılı ihya etmemizi bizlere nasip eylesin. Önemli olan ömrümüzün uzun veya kısa olması değil aslında mesela nice insanlar vardır ki 40 sene, 50 sene yaşamıştır sanki 90 sene yaşamış gibi güzelliklerle dünyadan ayrılmıştır. Kendisine faydalı olmuştur, çevresine faydalı olmuştur. Ama öbür taraftan da öyle insanlar vardır ki 90 sene, 100 sene yaşar ama ne Allah'a kul olabilmiştir ne çevresine faydalı olabilmiştir. Bizler bu yeni yıla girerken Cenab-ı Hak sağlık ve afiyet üzere, O'na kulluk vazifemizi ihmal etmeden, ömrümüzü bereketlendirerek hayır üzere bu yılı geçirebilmeyi Rabbimizden temenni ediyoruz."

Program ikram edilen çorba ile son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55