,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C

'Yılbaşı kutlaması' ve 'milli piyango çekilişi' Müslüman âdeti değil!

'Yılbaşı kutlaması' ve 'milli piyango çekilişi' Müslüman âdeti değil!
'Yılbaşı kutlamaları' ve ‘milli piyangonun' ne İslam'da ne de Müslüman toplumda yerinin olduğunu belirten İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Abdurrahman İçlek, Müslümanları bu tür kutlama ve haramlardan uzak durmaya çağırdı.

Yılbaşı kutlamasının Yahudi ve Hristiyan adeti, yılbaşı münasebetiyle yapılan milli piyangonun ise bir kumar çeşidi olduğunu ifade eden İçlek, dikkat çeken uyarılarda bulundu.

İslam'da olmayan kutlama ve adetlerden Müslümanların kesinlikle uzak durması gerektiğine işaret eden İçlek, "Müslümanların haftalar öncesinden Hristiyanların bayramını kutlamak için hazırlık yapması hiç yakışık bir durum değildir. Bu durum çok garip ve acı bir durumdur. Ne Yahudiler ne de Hristiyanlar Müslümanların bayramını kutlamazlar. Müslümanlar ise haftalar öncesinden onların yılbaşını, bayramını kutlamak için hindi kesiyor, hazırlık yapıyor. Yaklaşık 100-200 yıldır onların adetlerini taklit ettiğimizden bu yana her şeyimizi kaybettik maalesef. Allah korusun bu durumda iman tehlikesi de bulunmaktadır." dedi.

"Müslümanlar taklitten uzak durmalı"

Müslümanların Yahudi ve Hristiyanları taklit etmesinde büyük tehlikelerin olduğunu vurgulayan İçlek, şöyle devam etti:

"Allah Teâlâ, Müslümanları Yahudi ve Hristiyanları dost edinmemeleri konusunda uyarıyor. Allah, 'kim onları dost edinirse o da onlardandır' diye buyurmaktadır. Onların her şeyini yapıp kabul etmek dostluktur. Bu da büyük bir tehlikedir. Yine Allah, Yahudi ve Hristiyanlara tabi olmadığımız müddetçe bizlerden razı olmayacaklarını bildiriyor. Bakın 50-100 yıldır Müslümanlar onları taklit ediyorlar ama yine de onları kabul etmiyorlar. Ta ki onların dinine girip, onları razı etmeyene kadar… O yüzden Allah'a, Peygambere, cennet ve cehenneme iman eden Müslümanlar, muhakkak kendilerini onlardan ve onları taklit etmekten uzak durmalıdır."

"Milli piyango da bir kumar çeşididir"

Milli piyangonun oluşturduğu tehlikeye de değinen İçlek, "Yılbaşında oynanan 'Milli Piyango' da bir kumar çeşididir. Allah; kumar, içki, putperestlik, fal oklarının şeytan işi birer pislik olduklarını beyan ediyor. Allah bizlere haram yoldan mal kazanmamamızı emrediyor. Bu şans oyunlarının tümü de bir kumar aletidir. Müslümanlar bu kumar çeşidinden de uzak durmalıdır. Hem 'yılbaşı kutlaması' hem de 'milli piyango çekilişi' Müslüman âdeti değildir. Mutlaka Müslümanlar bundan kendilerini muhafaza etmelidir." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55