,
  • BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C

Yetiş: “İnsanın olduğu yerde adalet olmalıdır”

Yetiş: “İnsanın olduğu yerde adalet olmalıdır”
HÜDA PAR Kâhta İlçe Teşkilatının Ramazan ayı dolayısıyla ilçe halkına verdiği iftar programına katılan HÜDA PAR Adıyaman Milletvekili adayı Mustafa Yetiş, adaletin önemine vurgu yaptı.

HÜDA PAR Adıyaman Milletvekili adayı Mustafa Yetiş, insanın olduğu yerde olması gereken en temel unsurun adalet olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Kâhta İlçe Teşkilatı, Ramazan ayı dolayısıyla ilçe halkına iftar yemeği verdi. İftar programına katılan HÜDA PAR Adıyaman Milletvekili adayı Mustafa Yetiş, adaletin önemine vurgu yaptı.

Milletvekili adayı Yetiş, “Parti olarak sloganımız ‘Önce İnsan Öncelik Adalet’ Allah-u Teala (Celle Celaluhu) insanı yaratmadan önce her şeyi onun hizmetine vermek için önce kâinatı ve içindekileri yarattı. Ardından insanı yarattı ve bunları insanın emrine ve hizmetine tevdi etti.  Biz bunun için her şeyden önce insan diyoruz. İnsanın olduğu yerde adalet olmalıdır. Her şey insanın hizmetine sunulmalı ve bu da adalet ile olmalıdır. Eğer adalet yeryüzünde hâkim olmazsa insanın hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Yönetimde bu eksiği gördüğümüzden dolayı bu yola revan olduk. Adaletin tesisi için uğraş veriyoruz.” diye konuştu.

“Hangi elle yemek yiyeceğimizi belirleyen dinimiz yönetimde nasıl olmamız gerektiğini de belirlemiştir”

Müslümanın, siyaseti dürüst bir şekilde yapması gerektiğine değinen Yetiş, sözlerine şöyle devam etti:

“Bir diğer sloganımız ise ‘Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet.’ Şu anda gördüğümüz bir diğer eksiklik ise siyasette dürüstlüğün olmaması. Ne kadar yalan dolan varsa ne kadar rant varsa siyasetin içine kümelenmiş bulunmakta. Biz siyasete girdiğimizde insanlar bize neden siyasete giriyorsunuz diyorlardı. Evet doğrudur. Neden doğrudur, çünkü bugüne kadar siyasette yalanı görüyor, dolanı görüyor, rantı görüyor, kayırmacılığı görüyor ve bunun dışında başka da bir şey görmüyorlardı. Buna bakarak diyorlardı ki ‘Müslümanın orda ne işi var. Müslüman siyasete girse o da aynısı olur.’ Hayır, arkadaşlar Müslümanın böyle olmaması lazım ve böyle olmak da zorunda değildir. Bizim dinimiz hangi elle yemek yememize bile karışıyorsa yönetimde nasıl olmamız gerektiğini de belirlemiştir. Biz bunu yapmak için bu yola girdik.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55