Yetimler Vakfı'ndan Kurban Bayramı mesajı

Yetimler Vakfı'ndan Kurban Bayramı mesajı
Kurban Bayramı dolayısıyla tebrik mesajı paylaşan Yetimler Vakfı, yardımlaşma ve dayanışmanın zirve yaptığı bu bayramda yetim ve öksüzlerin gözetilmesi vurgusu yaptı.

Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj paylaştı. Paylaşımda itaat ve teslimiyet, yardımlaşma, Gazze ve muhtaçlar ile akraba ziyaretleri konularına dikkat çekildi.

Mesajı, Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal okudu.

Kurban ibadetinin önemine değinen Ünsal, "Kurban Allah'a yakınlaşmaktır. Her Müslümanın bu ibadetle yakınlaşması Hazreti İbrahim ve İsmail'i idrak etmesi önemlidir. Kurban ibadeti ile Allah'a yakınlaşmak aynı zamanda ibrahimi bir itaat ve teslimiyettir. Aynı zamanda kurban ibadetlerimizi yerine getirirken yetim, öksüz ve mağdurlara umut; sofralarına sevinç oluyoruz." dedi.

"Yetim, öksüz, yakın akraba ve muhtaçları ziyaret etmek Allah'ın razı olduğu bir harekettir"

Başta Gazze olmak üzere zulüm altında olan İslam coğrafyalarında yaşanan katliam ve soykırımlara dikkat çeken Ünsal, "Bu yılda İslam coğrafyalarının içerisinde bulunduğu durumdan ötürü hüzünlü bir şekilde Kurban Bayramı'na girmiş bulunuyoruz. Gazze'nin çığlıkları arş-ı alayı inletmektedir. Her gün onlarca masum çocuk, kadın ve mazlumun şehid haberlerine şahid olmaktayız. Her şeye rağmen bu Kurban Bayramı'nda da yetim, öksüz, yakın akraba ve muhtaçları ziyaret ederek dualarını alıp bayramlarını kutlamak büyük bir erdemlik ve Allah'ın razı olduğu bir harekettir." ifadelerini kullandı.

Ünsal, "Başta Gazze ve Yemen olmak üzere tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik eder, hayır ve kurtuluşlara vesile olmasını Yüce Mevla'mızdan diliyoruz." temennisinde bulundu.

Yetimler Vakfı'ndan Kurban Bayramı mesajı

Yetimler Vakfı'ndan Kurban Bayramı mesajı

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.