,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 22 °C

Yetimler Vakfı, Konyalı esnaftan toplanan yardımları Gazze'ye ulaştırdı

Yetimler Vakfı, Konyalı esnaftan toplanan yardımları Gazze'ye ulaştırdı
Konya'da, STK Platformu ile Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin organize ettiği, ulusal ve yerel yardım kuruluşlarının da destek verdiği ''Bir Günlük Kazancım Gazze'ye'' seferberliğiyle toplanan yardımlar Gazze'ye ulaştırıldı.

 

Gazze'deki masum ve mazlum Müslümanların acılarını bir nebze de olsun hafifletmek için harekete geçen Konya'da faaliyet gösteren STK'lar tarafından başlatılan "Bir Günlük Kazancım Gazze'ye" seferberliği kapsamında toplanan yardımlar, Yetimler Vakfı aracılığıyla bölge halkına ulaştırıldı.

Yaklaşık 5 aydır işgalci siyonistlerin saldırılarının devam ettiği Gazze'de; evlerinden, barklarından, yurtlarından edilmiş insanlar, bu kış şartlarında derme çatma çadırlarda, okullarda veya camilerde hayat mücadelesi veriyor.

7 Ekim'den bu yana siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik düzenlediği barbar saldırılar sonucu yaklaşık 2 milyon insan yerinden edilirken Gazze'de soykırım ve katliam yapan işgal rejimi, abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi'ne insani yardımların girmesini de engelliyor.

İşgalci siyonist rejiminin hava, deniz ve kara saldırılarıyla temel ihtiyaç maddelerinin Gazze'ye girişini engellemesi, bölgedeki insanların hayatlarını daha da zorlaştırıyor.

Gazze'deki insani dramı hafifletmek, sivillerin temel gıda maddelerine ulaşmasını sağlamak için faaliyetlerini aralıksız sürdüren Yetimler Vakfı, binlerce Filistinli aileye sıcak yemek dağıtımını yaparak abluka altında bulunan Gazze'deki ailelerin zor günlerinde bir nebze olsun rahatlamasını sağlıyor.

Bu kapsamda harekete geçen Konya STK Platformu ile Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, 30 Ocak 2024 tarihinde ''Bir Günlük Kazancım Gazze'ye'' seferberliği başlatarak tüm esnafa çağrıda bulundu.

Konya'daki esnafların 8 Şubat gününde elde ettikleri bir günlük kazancını Gazze'ye bağışlamasını içeren çağrıda, duyarlılık gösteren esnafların verdiği yardımlar, Yetimler Vakfı aracılığıyla Gazze halkına ulaştırıldı.

Gazze'de zorba işgalci rejimin vahşeti devam ederken, Yetimler Vakfı kendilerine emanet edilen yardımları kıtlığın pençesindeki Gazze'ye ulaştırmaya devam edecek.

Gazze'ye ulaştırılan yardımlar, aylardır bombardıman altındaki halkın soykırıma uğratılmasını, siyonistlerin vahşetini önleyemese de kendilerini unutmayan kardeşlerinin varlığı onlara moral kaynağı oluyor. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55