,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Yetimler Vakfı eylül ayı faaliyet raporunu açıkladı

Yetimler Vakfı eylül ayı faaliyet raporunu açıkladı
Yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, eylül ayı içerisinde yapmış olduğu yardım çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı.

Geçtiğimiz eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen yardım çalışmalarına yönelik açıklanan faaliyet raporunda, Yetimler Vakfı tarafından yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahibi ailelere toplamda 2 milyon 131 bin liralık yardım ulaştırıldığı belirtildi.

Hazırlanan aylık faaliyet raporunu Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bozkır okudu.

Yetimler Vakfı'nın genel çalışmalarını özetleyen Bozkır, "Yetimler Vakfı, yıllardır faaliyette bulunduğu gibi, eylül ayında da yurt içi ve yurt dışındaki yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara, savaş ve afet mağdurlarına insani yardım ulaştırma gayreti içinde önemli faaliyetler gerçekleştirmiştir. Bu faaliyetler birçok ülke ve bölgede hayırseverlerin, üye ve gönüllülerimizin gayretleriyle icra edilmiştir." dedi.

Eylül ayı içerisinde yurt içi yardım faaliyetlerini paylaşan Bozkır, "Bu gayret ve azimle 2023 yılı eylül ayı içerisinde yurt içinde yetim çocuklarımıza ve annelerine 352 bin 450, ihtiyaç sahibi ailelere 9 bin ve öğrencilere 51 bin 50 TL nakdi yardım ulaştırıldı. Öte yandan yurt içindeki ihtiyaç sahibi yetimlere 95 bin TL değerinde kurban eti, 15 bin TL değerinde gıda ve 1 milyon 469 bin 250 TL değerinde kırtasiye yardımı ulaştırılmıştır." ifadelerini kullandı.

"Yurt içi ve yurt dışında toplam 2 milyon 131 bin TL değerinde yardım ulaştırıldı"

Yardım çalışmalarımız sadece yurt içi ile sınırlı olmayıp, yurt dışında da devam ettiğinin altını çizen Bozkır, "Bu kapsamda; Afrika ülkelerinde yaşayan yetim, öksüz ve kimsesizlere yetim aylığı olarak 40 bin TL, Yemen'de yetim aylığı nakdi yardım olarak 60 bin TL, Filistinli yetim, öksüz ve kimsesizlere yetim aylığı nakdi yardım olarak 25 bin TL ve Doğu Türkistanlı yetim, öksüz ve kimsesizlere yetim aylığı nakdi yardım olarak 15 bin TL değerinde yardım yapılmıştır. Sonuç olarak 2023 yılı eylül ayında yurt içinde 1 milyon 991 bin 750 TL, yurt dışında ise, 140 bin 423 bin TL olmak üzere, toplam 2 milyon 131 bin 750 TL değerinde yardım; yetim, öksüz ve kimsesiz ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılmıştır." dedi.

Yapılan çalışmalarda desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkürlerini ileten Bozkır, "Yetimlere yardımların ulaşmasında bizlere destek olan tüm üye ve gönüllülerimiz ile ihtiyaç sahiplerini unutmayıp bağışlarını bizlere ulaştıran tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun." temennisinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55