,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 29 °C

Yetimler Vakfı ağustos ayı faaliyet raporunu açıkladı

Yetimler Vakfı ağustos ayı faaliyet raporunu açıkladı
İhtiyaç sahibi yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, ağustos ayı içerisinde yapmış olduğu yardım çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı.

 

Geçtiğimiz ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilen yardım çalışmalarına yönelik açıklanan faaliyet raporunda Yetimler Vakfı tarafından yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahibi ailelere toplamda bir milyon yüzbin liralık yardım ulaştırıldığı belirtildi.

Hazırlanan aylık faaliyet raporunu Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bozkır okudu.

Yetimler Vakfının genel çalışmalarını özetleyen Bozkır, "Yetimler Vakfı, yıllardır faaliyette bulunduğu gibi ağustos ayında da yurtiçi ve yurtdışındaki yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklara, savaş ve afet mağdurlarına insani yardım ulaştırma gayreti içinde önemli faaliyetler gerçekleştirmiştir. Bu faaliyetler birçok ülke ve bölgede hayırseverlerin, üye ve gönüllülerimizin gayretleriyle icra edilmiştir." dedi.

Ağustos ayı içerisinde yurt içi yardım faaliyetlerini paylaşan Bozkır, "Bu gayret ve azimle 2023 yılı ağustos ayı içerisinde yurt içinde yetim çocuklarımıza ve annelerine 402 bin, ihtiyaç sahibi ailelere 9 bin 250 ve öğrencilere 51 bin 800 TL nakdi yardım ulaştırıldı. Öte yandan yurt içindeki ihtiyaç sahibi yetimlere 200 bin TL değerinde kurban eti, 20 bin TL değerinde gıda ve 640 TL değerinde giyim yardımı ulaştırılmıştır." ifadelerini kullandı.

Bozkır, "Tüm bu kalemler bazında yurtiçinde yetim, öksüz ve kimsesiz ihtiyaç sahibi ailelerimize toplam 683 bin 690 TL değerinde yardım gerçekleştirilmiştir." şeklinde konuştu.

"Yurtiçi ve yurtdışında toplam 1 milyon 107 bin TL değerinde yardım ulaştırıldı"

Yardım çalışmalarımız sadece yurtiçi ile sınırlı olmayıp, yurtdışında da devam ettiğinin altını çizen Bozkır, "Bu kapsamda; Afrika ülkelerinde su kuyusu açma, vekalet yolu ile verilen kurbanların kesimi dağıtımı ile yetim aylığı nakdi yardım olarak 40 bin TL, Yemen'de vekalet yolu ile verilen kurbanların kesimi ve dağıtımı ile yetim aylığı nakdi yardım olarak 60 bin TL; Afganistan da süt ineği dağıtımı, vekalet yolu ile verilen kurbanların kesimi ve dağıtımı, yetimhane de yaşayan yetimlerin günlük giderleri ile yetim aylığı nakdi yardım olarak 283 bin 500 TL; Filistinli yetim, öksüz ve kimsesizlere yetim aylığı nakdi yardım olarak 25 bin TL ve Doğu Türkistanlı yetim, öksüz ve kimsesizlere yetim aylığı nakdi yardım olarak 15 bin TL değerinde yardım yapılmıştır." diye belirtti.

Yurtiçi ve yurt dışında yapılan çalışmaların toplam bilançosunu aktaran Bozkır, "Sonuç olarak 2023 yılı ağustos ayında yurt içinde 683 bin 690 TL, yurt dışında ise 423 bin TL olmak üzere toplam bir milyon 107 bin 690 TL değerinde yardım, yetim, öksüz ve kimsesiz ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılmıştır." dedi.

Yapılan çalışmalarda desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkürlerini ileten Bozkır, "Yetimlere yardımların ulaşmasında bizlere destek olan tüm üye ve gönüllülerimiz ile ihtiyaç sahiplerini unutmayıp bağışlarını bizlere ulaştıran tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, yapmış olduğunuz bu hayrımızı Rabbim dergâh-ı izzetinde kabul eylesin." temennisinde bulundu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55