,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Yeşil Yıldız Derneği: Alkolün savunulması akıl tutulmasıdır

Yeşil Yıldız Derneği: Alkolün savunulması akıl tutulmasıdır
​Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Genel Başkanı Yahya Öger, tam kapanma süreci bahane edilerek alkolün meşru gösterilmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

Yeşil Yıldız Derneği Genel Başkanı Öger, yaptığı yazılı açıklamada, insanlığın, pençesinde boğuştuğu, her yıl yüz binlerce insanın hayatına mal olduğu, şiddetin, tacizin, trafik kazaların, adli ve adi vakaların sebebi olan alkolün hayat tarzıymış gibi sosyal medyada gösterilmeye çalışılmasının, "alkolüme dokunma" gibi gündem çalışmalarının yapılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Öger, "Covid-19 pandemi sürecinde alınan tedbirler kapsamında büyük marketlerin raflarında alkolün satılmasına yönelik oluşabilecek bir yasaklamaya söylemi bile sosyal medya mecrasında ‘alkolüme dokunma’ başlığı ile tag açılması, alkolü savunuyor pozisyonuna girmek akıl tutulmasıdır. Bugün dünya nüfusunun pençesinde kıvrandığı, totalde covid-19 hastalığından daha fazla can kaybına sebep olan alkolle ilgili modern dünya ülkeleri yasaklamaları konuştuğu ortamda, bu alkolle değil hayat tarzına müdahaledir’ şeklinde algı oluşturulması sağlıklı bir yaklaşım değildir." ifadelerini kullandı

"Alkolü meşrulaştırıp bir hayat tarzıymış algısını oluşturmak mantık dışıdır"

Türkiye'de alkole ulaşma noktasında getirilen yaş sınırlamasının ve alkolün açık bir şekilde satılmasına yönelik yasal düzenlemelerin Türkiye gençliğinin ve geleceğinin alkolden, sigaradan ve uyuşturucudan muhafaza edilmesi noktasında güzel adımlar olduğunu belirten Öger, "Alkolü meşrulaştırıp bir hayat tarzıymış algısını oluşturmak, var olan birçok sıkıntının başlıca sebebi olan alkol ile mücadeleye siyasi muhalefet refleksi ile karşı durmak mantık dışıdır. Yıllardır alkolden dolayı; bireyler, ekonomik kayıplar, sosyal buhranlar, şiddet mağduru kadın ve çocuklar göz ardı edilmemelidir. Alkolle ilgili yapılacak yasal düzenleme genç nüfusun alkole ulaşmasını engellemede atılan her adım kim tarafından yapılırsa yapılsın desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz." diye belirtti.

"Alkol; şiddetin, tacizin, çöküşün başlangıcıdır"

Bazı zincir marketlerde alkol ve sigaranın reklamının yapılıp satılmasına tepki gösteren Öger, "Temel gıda maddelerinin satıldığı marketler zincirinde alkolün reklamının yapılarak satılması, sigara ile ilgili yapılan yasal düzenleme sonrasında hala açık bir şekilde sigaranın satılması olumlu karşılanmamalıdır. Alkol ve alkolizm ile mücadeleye inançsal bir tepki ile yaklaşımdan ziyade alkolün toplumda oluşturduğu zayiatı bilerek tepki konulması, duyarlı olunması beklentimizdir. Unutmamak gerekir ki! Alkol bir hayat tarzı değil bir hastalıktır. Kültürün ve medeniyetin göstergesi değil şiddetin, tacizin, çöküşün başlangıcıdır. Sıkıntı ve dertleri bertaraf eden bir çözüm değil çözümsüzlüktür." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55