,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Yeryüzü Doktorları Deprem Bölgesinde Sağlık Hizmeti Sunuyor

Yeryüzü Doktorları Deprem Bölgesinde Sağlık Hizmeti Sunuyor
Yeryüzü Doktorları çalışanları ve gönüllü sağlık ekipleriyle deprem bölgesine acil yardım ulaştırıyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin hemen ardından harekete geçen Yeryüzü Doktorları, acil yardım için çalışanları ve gönüllü sağlık ekipleriyle deprem bölgesinde sağlık hizmeti sunuyor, ilaç ve malzeme dağıtımı gerçekleştiriyor.

Yeryüzü Doktorları 9 farklı ekip ile depremden etkilenen 5 ilde hizmet veriyor

İlk ekipleri ile Kahramanmaraş’a temel ihtiyaç kitleri ulaştıran dernek, dahiliye uzmanı, genel cerrah, pediatri uzmanı, hemşire ve eczacının bulunduğu 8 kişiden oluşan ekibi ile Kahramanmaraş Oniki Şubat Stadyumunda AFAD koordinasyonundaki çadır kentte sağlık istasyonu kurdu. Ekip kurulan 4 sağlık çadırında depremden etkilenen kişilere muayene ve tedavi hizmeti veriyor.

Ayrıca ihtiyaç doğrultusunda belirlenen ilaç ve sarf malzemesi ile birlikte bölgeye gıda, bebek bezi ve battaniye gibi temel ihtiyaçların sevkini gerçekleştiriyor.

Yeryüzü Doktorları Hatay’ın 4 ayrı bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor

Depremzedelerin yaralarını sarmak için Hatay’da faaliyet yürüten dernek, aralarında acil tıp uzmanı, pediatri uzmanı, genel cerrah, jinekolog, hemşire ve eczacıların yer aldığı 13 kişilik ekibi ile enkazdan kurtulan kişilere yönelik sağlık hizmeti sunuyor. Ekipler Dörtyol ve Reyhanlı’da hastanelerde hizmet verirken, Antakya’da ise depremzedelere bölgedeki çadır kentte kurulan sağlık istasyonunda ulaşıyor. Ayrıca gönüllü ekiplerin yanında ihtiyaç doğrultusunda belirlenen 106 farklı ilacı bölgeye gönderen Yeryüzü Doktorları, bebek maması, devam sütü, battaniye gibi temel malzemelerle afetzedelere destek oluyor. Kırsal kesimde de dağıtımlar yaparak temel ihtiyaç malzemelerini insanlara ulaştırıyor.

Kahramanmaraş ve Hatay’ın yanı sıra Yeryüzü Doktorları depremden etkilenen Adıyaman, Malatya ve Gaziantep’te de depremzedelerin yanında oluyor. Bölgeye ekipleri ile ilaç ve sarf malzeme sevkiyatı sağlayan dernek, ayrıca battaniye, bebek bezi, bebek maması gibi temel ihtiyaç malzemelerini sahalara ulaştırıyor.

Kahramanmaraş’ta deprem yardımları hakkında açıklamalarda bulunan Yeryüzü Doktorları Genel Müdürü Ozan Mutlu, “Devletimizin ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz de Yeryüzü Doktorları olarak bölgede afetten etkilenen vatandaşlarımıza temel ihtiyaç malzemelerini ulaştırmaya çalışıyoruz. Afet bölgelerine yoğun şekilde ilaç sevkiyatımız devam ediyor. Bunun yanında gönüllü sağlık ekiplerimizin koordinasyonu ile bölgedeki depremzedelere hem sağlık çadırlarında hem de mobil ekiplerimizle sağlık hizmeti veriyoruz. Toplamda 9 ekibimizle deprem bölgesinde çalışmalarımız hala devam ediyor. Aynı zamanda deprem bölgesinde orta-uzun vadede sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere planlamamızı yapıyoruz. Hep beraber el birliği ile mücadele ederek bunun da üstesinden gelebiliriz. Hepinizin desteğinizi ve yardımını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55