,
  • BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Yeni kabinenin ilk toplantısının ardından İbrahim Kalın’dan açıklama

Yeni kabinenin ilk toplantısının ardından İbrahim Kalın’dan açıklama
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni kabinesi ilk toplantısını Beştepe'de gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantının ardından Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamada bulundu.

​Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni kabinesi ilk toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamada bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Beştepe'de toplandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunmak üzere kameraların karşısına geçen Kalın, şöyle konuştu:

"Özellikle ihracat odaklı büyüme noktasında birtakım yeni adımların da hazırlıkları şu anda yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı kabinesi tarafından ortaya konulan tüm bakanlıklar arasında koordinasyonun sağlanması için gerekli çalışmalar yapıldı. Bütçe disiplininin sağlanması, enflasyonla mücadele, gerekli yapısal reformların hayata geçirilmesi önceliklerimiz arasında yer alıyor."

Önümüzdeki günlerde bakanlıklara üst düzey atamaların da yapılacağını söyleyen Kalın, OHAL'e ilişkin ise şunları söyledi:

“Şu an itibarıyla 18 Temmuz'da OHAL'in sona erdirilmesi, mevcut yasalar ve kanunlar çerçevesinde terörle mücadelenin devamı öngörülüyor. Çok olağanüstü bir tehditle karşılaşmamız durumunda OHAL mekanizması tekrar hayata geçirilebilir.”

Açıklamalarının devamında Kalın, “Yunan hukuk sistemi içinde 8 darbeci askerin adım adım salıverilmeye doğru gittiğini müşahede ediyoruz. Bu bizim için endişe verici.” ifadelerini kullandı.

NATO sonuç bildirgesi

“NATO sonuç bildirgesi, bizim açımızdan memnuniyet verici bir paragraf olmuştur.” diyen Kalın,  NATO’nun genel manada gündemini oluşturan konularda, cumhurbaşkanımız 4 oturumda sunumlar yaptılar, ikili görüşme yaptılar. Bunun dışında sayın cumhurbaşkanımızın devlet ve hükümet başkanlarıyla da görüşmeleri oldu. İkili ilişkilerimiz ve bölgesel konular etraflı şekilde ele alındı. Önümüzdeki günlerde de terörle mücadele, seçim sonrası kabinenin atacağı adımlar konusunda çalışmalar devam edecek. Yapılan vaatlerin de çalışması hızlandırılacak.” dedi.

FETÖ ile mücadele

Kalın, “Ülkemize bu ihaneti yapan (FETÖ), 251 insanımızın kanına giren bu ihanet şebekesinin dünyanın hiçbir yerinde rahat nefes almasına izin vermeyeceğiz. Terör örgütünün lideri ve etrafındaki diğer militanlar Amerika'da yaşıyor. Biz bu konuyu müteaddit kereler çeşitli platformlarda hep dile getirdik ve bunun meyvelerini yavaş yavaş alıyoruz. Arzu ettiğimiz hızda gittiğini söyleyemem, daha hızlı adım atılması gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55