,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

​"Yemen tarihinin en kötü zamanını yaşıyor"

​"Yemen tarihinin en kötü zamanını yaşıyor"
Yemen’in, tarihinin en kötü zamanını yaşadığına dikkat çeken Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Bulut, Yemen’de yaşanan dramın ve kıtlığın ulaştığı boyutları anlamakta rakamların yetersiz kaldığını vurguladı.

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Gaziantep Şubesi, STK'ların desteği ile Yemenli mazlumlara yardım elini uzatıyor. Bu kapsamda yaklaşık bir hafta boyunca Yemen’de yardım çalışmalarında bulunan Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Bulut ve Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, pazar günü Yemen’den döndü.

Yemen'de insani yardım çalışmalarını yerinde görüp incelemelerde bulunan Bulut ve Gök, bölgede yaşanan açlık dramı ve iç savaş ile ilgili izlenimlerini düzenledikleri basın toplantısıyla anlattı.

Yemen'de bir hafta kalan Bulut ve Gök, 5 ayrı projeyi uygulamak için Yemen'in 6 ayrı bölgesinde çalışmalar yaptıklarını belirterek, Yemen'de yaşanan acıları dindirmek ve oradaki halkın yardımına koşmak için çalışmalarına devam edeceklerini ve bu kapsamda bölgede incelemelerde bulunduklarını söylediler.

Yedi Başak İnsani Yardım Derneği Başkanı Bulut, bölgede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, Yemen'de bir hafta boyunca bin aileye gıda kolisi ulaştırdıklarını ve o ailelere bir ay boyunca yetecek gıda yardımları yaptıklarını belirtti.

Bulut, "Bir hafta boyunca Yemen'de insani yardım sahasında faaliyetlerimizi yürüttük. Halkımızın selamlarını ve yardımlarını mazlum Yemen halkına ulaştırdık. Yemen’de açlık ile mücadele eden çocuklarımızın ve ailelerinin selamlarını milletimize getirdik. Yemen bir zamanların en mutlu ülkesiydi. Fakat şimdilerde savaştan dolayı büyük sıkıntılar yaşıyor." dedi.

"3 milyon insan elverişsiz ortamda yaşıyor"

Çadır kentlerdeki yaşam hakkında bilgiler veren Bulut, 3 milyon insanın elverişsiz şartlarda yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

"Birçok peygambere ev sahipliği yapan Yemen, Peygamber aşığı Veysel Karani de Yemen illerinde yaşamıştır. Yemen, sesini dünyaya duyuramıyor. Adeta bir karartma var. Ülkede telefon, internet gibi iletişim imkânları bulunmamakta. Acil yardım ulaşmazsa 10 milyon insan açlık ile karşı karşıya kalmış durumda. 3 milyon insan elverişsiz ortamlarda ağaç dallarından ve kamışlardan yaptıkları çadırlarda yazın, sıcağına,  kışın soğuğuna, açlık ve susuzluğa karşı yaşam mücadelesi veriyorlar."

"Yemen tarihinin en kötü zamanını yaşıyor"

Vicdanı olan tüm insanları bir dakika empati yapmaya davet eden Bulut, "Kendimizi evladı açlıktan bir deri bir kemik kalmış annenin yerine koyalım. Annelerin acısını, çaresizliğini yüreğimize de yaşayalım. Yemen tarihinin en kötü zamanını yaşıyor. BM raporlarına göre 5 yaş altında 85 bin çocuğun açlıktan öldüğü bir insanlık dramından bahsediyoruz. Yemen’de yaşanan insani krizi anlatmak için sayısal veriler kullanıyoruz. Ancak burada geçirdiğimiz birkaç günde anladık ki Yemen’de yaşanan dramın ve kıtlığın ulaştığı boyutları anlatmakta rakamlar yetersiz kalmaktadır. Burada yaşanan kıtlık ve sefalet rakamlar üzerinden konuşulmaya başlandığında durumun aciliyeti ve Yemenli annelerin çaresizliği, açlıktan bebeklerin ölümü ve hayatını açlık ya da salgın hastalıklar arasında mücadele ile geçiren çocukların acılarını istatistiklere mahkum etmiş oluyoruz.  Bu nedenle Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, burada asıl dikkat çekmek istediğimiz husus; aslında siyaset üstü bir insanlık dramı." diye konuştu.

Bulut, Yemen halkının en büyük sorunu beslenme ve sağlık hizmetleri gibi temel insani gereksinimlere ulaşamamak olduğunu belirterek, insani yardım koridorlarının kapalı ve yardım gönüllülerinin de can güvenliği olmadan çalışmaları yürütmeye çalıştıklarına dikkat çekti.

Bulut, "Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak, Memur-Sen Gaziantep Şubesinin katılımı ve birçok sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla Yemen’in Mer’ib, El Cevf ve Sion kentlerinde hastane ve çadır kentleri ziyaret ederek bağışçılarımızın sadaka ve yardımlarını ulaştırdık. Bu ziyaret kapsamında bin adet gıda kolisi, 200 adet bebek mama, 500 adet hijyen paketi yardımı yaptık. Yemen’de salgın hastalıkların yayılmasının önemli bir nedeni de temiz suya ulaşımın çok kısıtlı olması. Bu nedenle gittiğimiz bölgelerdeki halka 400 ton temiz içme suyu ulaştırdık. Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak Yemen’e yardım kapsamında iki yıldır yürüttüğümüz insani yardımları, bu ziyaretimizde de sürdürerek muhtaç ailelerimize et dağıtımı ile sürdürdük. Bunlarla birlikte özel yardıma muhtaç bireylerin yaşadığı yardım merkezini ziyaret ve tüm kademelerde ki öğrencilerimizi ve Kur’an kursu öğrencilerimizi ziyaret edip, tebrik etme fırsatı da bulduk." şeklinde konuştu.

Yardımların sürdürülebilirliğinin önemine değinen Bulut, "Bu vesile ile Yemen’e destek kampanyamıza büyük katkı sağlayan, Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, daha sonra yine destekleriyle Yemen’li çocukların yanında olan, bölgemizin kıymetli sivil toplum kuruluşlarına ve bu çalışmaların daha büyük kitlelere duyurulmasını sağlayan basın mensuplarına teşekkür ederim." diye belirtti.

Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ise Yemen halkının öncelikli gıda malzemelerine ihtiyaç duyduklarını belirterek, Yemen'de Türkiye'ye karşı büyük bir sevgi olduğunu kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55