,
  • BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 24 °C

Yasin Börü davasında bir kişiye daha müebbet hapis istendi

Yasin Börü davasında bir kişiye daha müebbet hapis istendi
Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te PKK/HDP yandaşları tarafında katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün öldürülmesine ilişkin yeniden görülen davada sanık Mazlum İçli için müebbet hapis cezası istendi.

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün öldürülmesine ilişkin dava, Yargıtay'ın bozma kararının ardından Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye devam edildi.

Sanıklar ile taraf avukatların katıldığı davada mahkeme başkanı, sanık Mazlum İçli'nin olay tarihinde örgütsel faaliyetlerde bulunduğuna ilişkin tanık beyanının dosyaya girdiğini hatırlattı.

Sanığın kendisini savunmasını ardından cumhuriyet savcısı, önceki celse sunduğu esasa ilişkin mütalaada değişiklik yapacağını belirterek, daha önce hakkında beraat talep ettiği sanık Mazlum İçli'nin, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek çocuğu öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması gerektiğine işaret etti.

Yasin Börü avukatı: Demirtaş ve Yüksekdağ da davaya dahil edilmeli

Yasin Börü avukatlarından Recep Tayyip Özdoğan da yaptığı konuşmada sanık Hüseyin Okçu'nun mütalaada hakkında beraat istendiğini hatırlatarak Okçu'nun olay tarihinde gerçekleştirilen terör eylemlerine katıldığına yönelik teşhislerin yapıldığını vurguladı ve beraat talebine katılmadıklarını söyledi.

Özdoğan, 6-8 Ekim saldırıların azmettiricisi olarak yargılanan dönemin HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı Kobani davası ile bu dosyanın birleştirilmesini talep etti.

Sanık avukatları ise bu talebin reddedilmesini istedi.

Mahkeme, duruşmaya verilen aranın ardından birleştirme talebini kabul edilmediğini kararlaştırdı.

20 sanık için ağırlaştırılmış müebbet talep edilmişti

6-8 Ekim 2014'te HDP/PKK'nin çağrısı üzerine sokağa çıkan yandaşları tarafından Diyarbakır'da kurban eti dağıtırken katledilen Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş davasında savcılık mütalaasını 28 Mayıs'ta açıklamıştı.

Savcılık mütalaasına göre, 20 sanık için 'canavarca hislerle ve eziyet çektirerek çocuğu öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edilmişti. Mütalaada ayrıca 2 sanığın beraatı, firari 3 sanığın dosyasının ayrılması talep edilmişti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55