,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 28 °C

​Yasin Börü davasında ayrılan dosyada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı

​Yasin Börü davasında ayrılan dosyada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı
Diyarbakır'da 6-8 Ekim 2014'te PKK/HDP yandaşları tarafından katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün şehid edilmesine ilişkin dosyaları ayrılan 2 kişiye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün şehid edilmesine ilişkin davanın geçtiğimiz ayki karar duruşmasında 2 tutuklu sanığın dosyaları ayrılmıştı.

Dosyaları ayrılan tutuklu sanıklardan Erkan Balaban ve F.G, bugün hakim karşısına çıktı.

Mahkeme heyeti, sanık Balaban ve F.G'ye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Duruşmada sanıklardan birinin yaşı 18'den küçük olduğu için cezası 23 yılla indirildi.

Yasin Börü avukatlarından Ömer Salih Yemez İLKHA'ya yaptığı açıklamada, Yasin Börü ana davasında geçen ay bir karar çıktığını hatırlattı.

Yemez, "Bu kararda tutuklu bulunan sanıkların bazılarının vekilleri bulunmadı. Bazı firari sanıklar vardı. Dosyada ifadesi alınmayan bazı sanıklar yönünde dosya ayrıldı. Ayrılan dosyaların bir kısmının duruşması bugün görüldü. Diğerleri önümüzdeki aylarda devam edecek." dedi.

15 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı

Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün şehid edilmesine ilişkin dava, Yargıtay'ın bozma kararının ardından 25 Haziran'da Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmüş, duruşmada 15 sanık için "canavarca hisle veya eziyet çektirerek çocuğu öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmesine karar verilmişti.

Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilen sanıklar şöyle:

"Sedat Çoban, Mecnun Akkoyun, Uğur Doğanay, Abdurrahim Pamuk, Mehmet Şah Yüce, Ali Güler, Ümit Doğanay, Ahmet Taylan, Hasan Uyanık, Burhan Dicle, Ali Karakurt, Cevher Türk, Mehmet Çağlar, Resul Savur ve Remzi Özşan"

Olay tarihinde 18 yaşından küçük olan sanıklar Yılmaz Oğurlu, Ahmet Selçuk ve Ali Kaya'ya da aynı suçtan 23'er yıl hapis cezası verildi.

Savunmaları tespit edilmeyen sanıklar Cihan Yıldız, Rıdvan Baş, Mustafa Daşçi ile mazeret bildiren Erkan Balaban, F.G. ve Mazlum İçli'nin dosyaları ayrılmıştı. Sanık Hüseyin Okçu ise beraat etmişti. (İLKHA)


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55