,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Yardım kuruluşlarından çağrı: Filistinlileri Batı ülkelerinin yardımına muhtaç bırakmayalım

Yardım kuruluşlarından çağrı: Filistinlileri Batı ülkelerinin yardımına muhtaç bırakmayalım
Batman yardım kuruluşları, ABD başta olmak üzere bazı Batılı ülkelerin, UNRWA'a yaptığı yardımları durdurmasına tepki göstererek, Müslüman ülke liderlerini sahip çıkmaya çağırdı.

 

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanlarının 7 Ekim olaylarına karıştığı yönündeki siyonist rejimin iddiası üzerine ABD başta olmak üzere en az 10 Batı ülkesinin Filistinli mültecilere finansal yardımı kesmesine yönelik tepkiler gelmeye devam ediyor.

Gazze'de yardım faaliyeti yürüten UNRWA'ya yardımları kestiğini açıklayan ülkelere bir tepki de Umut Kervanı Batman Derneği'nden geldi.

UNRWA'ya yapılan yardımların durdurulmasını kınadıklarını belirten Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, açıklama yaparak Müslümanları ve İslam ülkelerinin liderlerini, Filistinlileri Batı ülkelerinin vereceği yardıma muhtaç bırakmamaya çağırdı.

Nurettin Teymur

"Batılı ülkeler, israilin yalanlarına kanarak Filistinli kardeşlerimize yardımları kesti"

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de uyguladığı insanlık dışı vahşete ve katliamlara rağmen HAMAS'ı sahada etkisiz hale getiremediğini belirten Teymur, "İsrail bu kez farklı mecralarda iftira atarak basını ve dünya ülkelerini kendi yaptığı katliamların üstünü örtmeye, konuyu başka tarafa çekmeye çalıştığı aşikardır. Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı çalışanlarını 7 Ekim olaylarına karıştığı yönündeki iddiası üzerine ABD başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden 10 ülke finansal yardımı kestiğini duyurdu. Batılı ülkeler, israilin etkisinde ve yalanlarına kanarak Filistinli kardeşlerimize yardımları kesti." ifadelerini kullandı.

"Filistinli kardeşlerimize sahip çıkalım"

Filistinli Müslümanlara yapılan yardımların kesilmesini esefle kınadıklarını vurgulayan Teymur, şöyle devam etti:

"Bizde diyoruz ki Müslümanlar olarak kardeşlerimize sahip çıkacağız. Başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam ülkelerine sesleniyoruz; Gelin Filistinli kardeşlerimize daha fazla sahip çıkalım, onları Batının vereceği yardıma muhtaç bırakmayalım. İsrail ile olan tüm anlaşmalarımıza son verelim.

"Filistinli kardeşlerimize yardımları artıralım"

Açıklamasında Müslüman halklara da çağrıda bulunan Teymur, "Filistinli kardeşlerimize yardımları artıralım, el ele verelim. Zulmün karşısında olduğumuzu ilan edelim ve bilelim ki Batının ve Birleşmiş Milletlerin kokuşmuş zihniyetinde karşılıksız vermek yoktur. Müslüman Müslümanın kardeşidir ve onu zalime terk etmemelidir. Bu nedenle tüm imkânlarımızı seferber ederek Filistinli kardeşlerimize desteklerimizi her zamankinden daha fazla artıralım." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55