Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı
2025 Kurban organizasyonunda Diyarbakır'da ortak çalışma yürüten Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, IHO EBRAR ve Yetimler Vakfı, hayırseverlerin vekaletleriyle satın aldıkları kurbanlıkların kesim işlemine başladı.
Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi ailelere başta gıda olmak üzere ayni ve nakdi yardım çalışmalarında bulunan 4 büyük yardım kuruluşu, Diyarbakır'daki yetim ve kimsesizlerin sofralarına kurban etlerini ulaştırmak için bugün çalışmalarının startını verdi.
Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Emin Akyüz, kurban bağışlarını bayramın 4'üncü günü ikindi vaktine kadar da kabul edilebildiğine dikkat çekerek bağış yapmak isteyen hayırseverlere çağrıda bulundu.
"Kurban bağışlarınızı bayramın 4'üncü günü ikindi vaktine kadar kabul ediyoruz"
Akyüz, "2025 yılı kurban organizasyonunu Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, IHO EBRAR ve Yetimler Vakfı olarak birlikte yürütüyoruz. İnşallah bizlere vekalet veren hayırseverlerimizin kurbanlarını burada İslami usullere göre keseceğiz. Etlerini parçalayarak fakirlere ve yetimlere dağıtacağız. Allah, vekaletlerini veren hayırseverlerimizin hayırlarını kabul etsin, kendilerinden razı olsun." dedi.
Bağışların kabulüne ilişkin hayırseverlere çağrıda bulunan Akyüz, "Şu anda da bağışları kabul ediyor ve 4'üncü günü ikindi vaktine kadar da bağış almaya devam edeceğiz. Bilindiği üzere ülkemizde ve şehrimizde çok mağdur insan var. Onların sofralarına bir lokma et götürülmesi temennimiz vardır. Bunun bayramın dördüncü günü ikindi vaktine kadar da zamanı var. Sahada olduğumuzdan şahid olduklarımız var ki belki yılda bir kez dahi olsun sofralarına et gitmiyor. İnşallah hayırseverlerin bağışlarıyla onların sofralarına et ulaştırmaya gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.