,
  • BIST 9973.83
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C

Yapılamayan "Hilafet Konferansı" konuşmacılarına 31 yıl hapis cezası verildi

Yapılamayan "Hilafet Konferansı" konuşmacılarına 31 yıl hapis cezası verildi
​Köklü Değişim tarafından 2017 yılında İstanbul’da yapılması planlanan ancak izin verilmeyen "Hilafet Konferansı" ile ilgili 4 Hizb-ut Tahrir üyesine toplam 31 yıl 3 ay ceza verildi.

İstanbul 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesi, Köklü Değişim Dergisi tarafından 5 Mart 2017’de İstanbul Zeytinburnu'nda yapılması planlanan ancak mülki idare tarafından izin verilmeyen "Hilafet Konferansı" isimli programda konuşmacı olarak listede ismi olan Mahmut Kar için 12,5 yıl, Abdullah İmamoğlu, Musa Bayoğlu ve Osman Yıldız için ayrı ayrı 6 yıl 3’er ay ceza verildi.

İstanbul 30'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen yargılama sonrasında bugün yapılan karar duruşmasında konferans konuşmacılarına ayrıca yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi.

Oy çokluğu ile kabul edilen karar sonrasında Mahmut Kar, Abdullah İmamoğlu, Musa Bayoğlu ve Osman Yıldız İstanbul Adliyesi önünde bir video mesaj paylaştı.

Yayımlanan videoda konuşan Köklü Değişim Medya Koordinatörü Mahmut Kar, "Hizb-ut Tahrir’in cebir ve şiddet eylemini reddettiğini, dolayısıyla çalışmalarında ve konuşmalarında terörü teşvik eden hiçbir açıklama yapmadıklarını, yapılamayan bir konferans sebebiyle haklarında ağır ceza talebinin hukuka ve vicdana uygun olmadığını dile getirdiler. Yine yürürlükte olan Terörle Mücadele Kanunu’nun açık olduğunu, şiddet ve terör içermeyen eylem ve faaliyetlerin suç sayılamayacağını bu sebeple iddia makamının iddialarının somutluktan yoksun olduğunu beyan ettiler. Sanık avukatları Kaya Kartal, Ahmet Sait Öner ve Mehmet Alagöz mahkeme heyetine detaylı uzun bir savunma yaptılar. Savunmada; Terör Örgütü, cebir ve şiddet kullanarak baskı, korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle hareket eden siyasi amaçlı bir örgüt tipidir. Hizb-ut Tahrir bu bağlamda bir örgüt değildir." denildi.

Sanık avukatları ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin Hizb-ut Tahrir hakkında verdiği hak ihlali kararlarını, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin karalarındaki Hizb-ut Tahrir’i terör örgütü olarak gören ceza kararlarını eleştiren muhalefet şerhini ve ilk derece mahkemelerin emsal kararlarını mahkemeye sundular. Avukatlar bu karara itiraz edileceğini ve üst mahkeme olan İstinaf veya Yargıtay’dan bozulacağını öngördüklerini ifade ettiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55